På denne side kan du se to film om kapital- og venturefonde. Begge film har til formål at illustrere, hvordan venture- og kapitalfonde vedkommer almindelige danskere.

Hvad er venture- og kapitalfonde?

Hvad er kapital- og venturefonde?”, tager udgangspunkt i den almindelige danskers pensionsopsparing, som pensionskasserne blandt andet investerer i kapitalfonde for at få pensionsopsparingerne til at vokse.

Der bliver kigget nærmere på de aspekter, som en venturefond eller en kapitalfond tilfører en virksomhed; kapital, viden, netværk, strategi osv.

Kapitalfonde og skat

”Kapitalfonde og skat” sætter fokus på kapitalfondes skattebetaling og at man ønsker at skabe en så direkte (ejer)forbindelse mellem pensionskasserne og så den virksomhed, som kapitalfonden investerer i, sådan at man efterligner en situation, hvor den almindelige dansker selv investerede direkte i virksomheden.

Filmen illustrer ligeledes, at der betales skat to steder i kredsløbet. Det er løbende i den virksomhed, som kapitalfonden investerer i. Og det er af det overskud, som kommer ind på den almindelige danskers pensionsopsparing.