Zetland: Tech-iværksættere er blevet de nye rockstjerner.

På et årti er de nye tech-iværksættere gået fra at være en subkultur til at blive superstjerner. Zetland dykker ned i iværksætterfænomentet i denne artikel, og taler bl.a. med Henriette Kinnunen fra DVCA.

Det er folk som Henriette Kinnunen, der som direktør for de danske ventureinvestorers organisation, DVCA, der er med til at skaffe penge til de nye start-ups – der ofte skal have en del hjælp, før de bliver profitable.

Henrette Kinnunen påpeger, at på trods af at vi har masser af idéer og lovende start-ups i Danmark, så er vi stadig bagud, når det kommer til de såkaldte ventureinvestorer – forstået som fonde, der er parate til at løbe den risiko, der er ved at kaste penge i koncepter og idéer, som endnu ikke er blevet til profitable virksomheder.

Med udgangspunkt i Vækstfondens seneste opgørelse fortæller hun, at de samlede ventureinvesteringer endnu ikke har nået det niveau, det havde, før det blev bombet tilbage af finanskrisen i 2008. Den gode nyhed er dog, at nutidens ventureinvestorer er bedre til at skabe resultater og afkast, og det er vigtigt.

Sagen er, at det, man kan kalde “kloge penge”, er ekstremt vigtigt for start-ups. De små virksomheder har ikke bare brug for kolde kontanter. De har brug for en finansiel storebror, der kan rådgive og guide dem, i takt med at de vokser.

Problemet er bare, at Danmark ifølge DVCA er hæmmet af høje skattesatser – blandt andet på kapitalafkast – og at det har konsekvenser. De udenlandske venturefonde lokker simpelthen danske start-ups til udlandet, hvor forholdene er mere gunstige – i hvert fald set gennem investorernes briller. Det mener DVCA’s direktør, er ensbetydende med, at vi går glip af job og skatteindbetalinger herhjemme.

Start-up-virksomhederne flytter simpelthen ofte til udlandet, før de når en størrelse, hvor de begynder at betyde noget i det store billede.
På trods af det så er det ikke idéer og kvikke hoveder, der er mangel på i København.

Læs hele artiklen i Zetland her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.