Skip to main content

2025-plan: Investorerne glade for udsigt til nyt investorfradrag

Regeringen vil indføre en skatterabat til private, der investerer i iværksætteri.

DVCA, den oprindelige ophavsmand til forslaget, er meget tilfredse.
Regeringen foreslår at indføre et fradrag for private, der investerer i iværksættervirksomheder.

DVCA, som repræsenterer danske venture- og kapitalfonde samt business angels, glæder sig over det, som de kalder et solidt rygstød til iværksætter-Danmark. Adm. direktør i DVCA Jannick Nytoft udtaler:

“Jeg er begejstret for udsigten til, at regeringen præsenterer et investorfradrag for iværksætter-investeringer a la det, der findes i Sverige og UK. Danmark er notorisk dårlig til at skaffe risikovillig kapital til unge iværksættere, men dette kan blive en del af begyndelsen på et comeback for Danmark som investeringsland”.

Regeringen er ”offensiv” på iværksætternes vegne

Forslaget om et investorfradrag opstod hos DVCA i en forbindelse med analyser af iværksætternes rammevilkår i Storbritannien og Sverige. Ordningen har hidtil sikret vækstkapital til britiske iværksættere for over €12 mia.

Jannick Nytoft håber på et tilsvarende iværksætterboom i Danmark:

“Hvis Danmark skal ud af vækstkrisen, er det helt afgørende at lette iværksætternes adgang til kapital. UK skaber dobbelt så mange vækstiværksættere pr. indbygger som Danmark, bl.a. fordi de har gjort det attraktivt at investere i nye innovative virksomheder. Stor ros til regeringen for at agere offensivt på iværksætternes vegne”.

Nytoft har kun en enkelt – men vigtig – reservation overfor forslaget. Nemlig at fradraget ikke kun bør gælde enkeltpersoner – men også for deres aktieindkomst og personlige selskaber – for derigennem at sikre, at ordningen bliver så slagkraftig som muligt.

Udsigt til frie pensionsformuer

Regeringen vil også tilskynde flere danskere til at investere i nye virksomheder via lempeligere regler for at placere private pensionsopsparinger i iværksætteri. Igen er der tale om et DVCA-forslag og Jannick Nytoft har kun roser til overs:

”Pensionsformuen i Danmark repræsenterer en enorm mulighed for at aktivere kapital til vækst blandt iværksætterne. Men selvom danskerne har mere end 480 mia. kr. stående på private pensionskonti, investeres under én procent af dette svimlende beløb i ny vækst. Det er en god idé at liberalisere lovgivningen”, udtaler direktøren.

Godt med fradrag for forskningsinvesteringer

Regeringen vil desuden indføre et fradrag for investeringer i forskning og udvikling, som i høj grad har stået på ventureselskabernes ønskeliste. Jannick Nytoft mener, at forslaget vil gavne investeringer i fx. biotek og cleantech virksomheder:

”Jeg glæder mig også over ekstrafradraget for investeringer i forskning og udvikling. Forslaget skal dog files til, så vækstlaget – de virksomheder, der er i udviklingsfasen kører med underskud – også kan bruge ordningen, ” siger han.

Kontaktinformation:

For yderligere kommentarer kontakt Jannick Nytoft, adm. direktør DVCA, tlf. 27 11 20 73, eller Ruben Kidde, chefkonsulent og presseansvarlig DVCA, tlf. 53 86 28 08.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.