Årets venture- og kapitalfond fundet

VF Ventures blev i dag hædret som årets venturefond for milliardsuccesen Universal Robots. Årets kapitalfond blev Via Equity, som bl.a. har rejst 1 mia. kr. til opkøb af nye virksomheder. Axcelfuture, en tænketank, vandt den særlige DVCA-pris.

DVCA – brancheforeningen for venture- og kapitalfonde – har netop uddelt priser på foreningens årlige topmøde på Hotel Hesselet i Nyborg. Og vinderne blev:

  • VF Ventures – årets venturefond
  • Via Equity – årets kapitalfond
  • Axcelfuture – årets DVCA-pris
VF Ventures vinder for ”roboteventyr”

VF Venture vandt prisen som årets venturefond. Det skete bl.a. på baggrund af det storstilede salg af fynske Universal Robots til amerikanske Teradyne for 2,3 mia. kroner.

Ole Steen Andersen, formand for DVCA, udtaler: ”VF Ventures investering i Universal Robots var et homerun af dimensioner. Virksomheden, der stadig har hovedkvarter i Danmark, var med til at starte den stærke fynske virksomhedsklynge indenfor robotteknologi”.

Ulrik Jørring, managing partner i VF Ventures, tog imod prisen.

Via Equity årets kapitalfond – i hård konkurrence

Prisen som årets kapitalfond gik til Via Equity for flotte resultater med deres anden fond. John Helmsøe-Zinck, managing partner i Via Equity, fik overrakt prisen.

Via Equity rejste i sommeren 2016 den nye fond VIA Equity III med en fondsstørrelse på 1 mia. kr. Fonden er rejst med penge fra de to danske pensionskæmper ATP og PFA.

Ifølge Ole Steen Andersen var der tæt opløb om at vinde årets kapitalfondspris: ”Det var et meget stærkt felt. At Via Equity løb med prisen skyldes kombinationen af gode exits, spændende fundraising, et godt afkast og aktivitet med flere nye investeringer”, udtaler bestyrelsesformanden.

Axcelfuture vinder DVCA-prisen

Tænketanken Axcelfuture vandt den særlige DVCA pris, for den indsats, der er lagt i at kvalificere debatten omkring investeringer i Danmark.

Ole Steen Andersen begrunder valget: ”Vi synes Axcelfuture gennem sine analyser og aktiviteter har gjort en stor indsats for at fremme konkurrencedygtige rammer for aktivt ejerskab i Danmark. Derfor skal Axcelfuture have årets DVCA-pris”.

Christian Frigast, executive chairman og partner i Axcel, tog imod prisen på Axcelfutures vegne i kraft af sin rolle som bestyrelsesformand tænketanken.

 

For yderligere kommentarer kontakt Ole Steen Andersen, bestyrelsesformand DVCA, på tlf. 40156648 eller Jannick Nytoft, adm. direktør DVCA, på tlf. 27112073 eller mail jny@dvca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.