Børsen: Aktieskatten skal ned på 25%

Aktieskatten skal ned på 25%
Aktieskatten skal have et massivt hug nedad fra 42 pct. til 25-30 pct, så der kommer mere gang i investeringerne og dermed væksten. Det skal være en af de allerstørste politiske ledestjerner dette efterår, mener Jannick Nytoft.

Det er alfa og omega, at vi i Danmark gør noget ved den tårnhøje kapitalbeskatning. Det er meldingen fra Jannick Nytoft, adm. diektør i DVCA.

”Vi er jo i en situation, hvor der er konkurrence om kapitalen. Danmark må gøre sig klart, at skal vi fastholde og tiltrække kapital for at skabe attraktive rammevilkår, er vi nødt til at have en ambitiøserhvervsbeskatningsreform,” udtaler Nytoft til Børsen.


Vækst søges

Danmark har siden 2004 formået at gøre sig mindre og mindre attraktiv for udenlandske investorer.

“Hvis man kigger ti år tilbage, kan man se, at det danske bnp er fuldstændigt det samme sted som for ti år siden, alt i alt. Danmark har et stort behov for reformer for at få gang i væksten igen,” siger Jannick Nytoft.

DVCA peger i en ny rapport, ‘Investeringsland 2025’, på tre grundlæggende mærkesager:

– En erhvervsbeskatningsreform, der sender udenlandske investeringer til danske små og mellemstore virksomheder.
– Fokus på investorernes retssikkerhed.
– Private danskere skal have mere mulighed for at investere i små og mellemstore danske virksomheder og ikke kun vælge de store, etablerede aktieselskaber og obligationer via pensionsopsparingen.

Væk med iværksætterskatten

Jannick Nytoft mener, der er et stort behov for at afskaffe iværksætterskatten på udbytter.

”Det er forunderligt, at hvis man ejer mere end 10 pct. af en virksomhed, skal man ikke betale udbytteskat. Ejer man mindre, skal man betale en udbytteskat. Det er en ekstra beskatning på mange virksomheder og på mange af de små og mellemstore vækstvirksomheder, som vi meget gerne vil have fjernet,” udtaler Nytoft.

Du kan læse hele artikel her (kræver login)

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.