Skip to main content

Børsen: Nyt udspil godt for dansk iværksætteri

30. august 2017

Nyt udspil godt for dansk iværksætteri

Investorers talerør, DVCA, er tager vel imod regeringens udspil til en erhvervs- og vækstpakke.

Især det nye investorfradrag, hvor personer kan investere i  små og mellemstore unoterede virksomheder og trække halvdelen af investeringerne fra med en skatteværdi på 30 pct., udløser klapsalver. Der er dog et investeringsloft på 200.000 kr. i de første år og på 400.000 kr. fra 2023.

Stadig for høj aktieskat

“Aktiesparekontoen sænker skatten på aktiegevinster for helt almindelige danskere fra 27 pct. til omkring 17 pct., og det vil få titusinder af danskere til at investere mere i nynoteringer på børsen. Men når det er sagt, så er skatten på aktiegevinster stadig alt for høj i Danmark,” siger Jannick Nytoft der er adm. direktør i DVCA.

Regeringens foreslår en aktiesparekonto, hvor danskerne kan investere i aktier. Skatten er 1,25 pct. af hele depotværdien – ikke af afkastet – og der vil være et loft på 500.000 kr.

Samtidig lægger regeringen op til at lette aktieskatten. I dag betaler du 27 pct. i skat af aktiegevinster på op til 51.700 kr. – og 42 pct. af resten. Loftet for aktieafkast til den lave takst på 27 pct. skal nu fordobles til 100.000 kr.

Du kan læse artiklen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.