Danske iværksættere tiltrak flere penge i 2016

Pressemeddelelse 

Danske iværksættere tiltrak i fjor det største antal venturekroner i fem år. Det er særligt IT-virksomheder, der modtager flere investeringer. Men også industrivirksomheder er populære.

Jannick Nytoft, adm. dir., DVCA

21 procent. Så meget mere investerede europæiske venturefonde i danske iværksættere i 2016 sammenlignet med 2015. Det viser en ny opgørelse foretaget af Vækstfonden og DVCA på baggrund af tal fra Invest Europe.

Udlandet flokkes om danske talenter

Internationale venturefonde er blevet mere sultne efter danske startups, og investeringerne ligger på det højeste niveau i mange år. Forklaringen er, at danske iværksættere har opbygget et stærkt renommé, mener Jannick Nytoft, adm. direktør i venturefondenes brancheforening DVCA, som i en årrække har fulgt området.

“Selvom Danmark er et lille marked, så flokkes internationale investorer i disse år om vores mest lovende iværksættere. Danske succeshistorier som JustEat, Universal Robots og Trustpilot har skabt positiv international opmærksomhed, og det lukrerer den nye generation af iværksættere på”, siger Jannick Nytoft. 

Populære ICT-virksomheder

Det er især virksomheder, der arbejder med IT og app baserede løsninger, der tiltrækker flere investeringer fra venturefonde. Eksempelvis rejste medieplatformen Blackwood Seven i fjor 100 mio. kroner fra udenlandske og danske investorer. Vin-appen Vivino tiltrak godt 150 mio. kroner. Over halvdelen af de penge der går fra europæiske venturefonde til danske iværksættere er målrettet IT-virksomheder, og det overrasker ikke Jannick Nytoft.

“De mest lovende IT-iværksættere har et stort udviklingspotentiale, og kan skaleres globalt. Det gør dem til oplagte kandidater for venturefondene, som eksklusivt investerer i virksomheder med stort vækstpotentiale”, siger DVCA-direktøren.

Stigning i industri-investeringer

En opsigtsvækkende tendens som analysen viser, er, at industrivirksomheder i 2016 tiltrak 50% flere venturepenge sammenlignet med 2015. Ifølge Jannick Nytoft kan udviklingen bl.a. henføres til den såkaldte fynske robotklynge. Her har mange virksomheder fået blod på tanden efter milliardsalget af Universal Robots i 2015.

“Danmark har en række interessante robotvirksomheder og generelt er her mange industrivirksomheder med et digitaliseringspotentiale. Derfor tror jeg ikke, at dette års fremgang bliver en enlig svale”, runder Jannick Nytoft af.

 

Kontaktinformation
For yderligere kommentarer kontakt Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA. Mobil 2711 2073, e-mail: jny@dvca.dk eller presseansvarlig Ruben Kidde, Mobil 5386 2808, e-mail: ruk@dvca.dk

Du kan downloade opgørelsen her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.