Skip to main content

Trustpilot: “Skatten trækker ned” – Børsen

11. april 2017

Trustpilot: “Skatten trækker ned” – Børsen

Børsen Politik skriver fredag d. 7. april, at de danske skatteregler for medarbejderaktier stiller danske iværksættere langt dårligere end deres udenlandske konkurrenter. Den danske skat er langt hårdere end i udlandet, og det gør det vanskeligt for de danske iværksættere at tiltrække den arbejdskraft, de har brug for.

Anne Marie Finch, global HR-direktør for Trustpilot, forklarer: “Det er et rekrutteringsmæssigt problem i forhold til både tiltrækning og fastholdelse af toptalenter.” Brian Mikkelsen bekræfter, at regeringens nye iværksætterpanel kommer til at se på den særlige problemstilling med medarbejderaktier, men han drager ingen konklusioner.

Hertil udtaler Jannick Nytoft, adm. dir. i DVCA, at regeringen bliver nødt til, at lave skatter om, hvis man vil gavne iværksætterne. Specifikt to greb mener han er nødvendige: Beskatning af medarbejderoptioner udskydes til salgstidspunktet og, medarbejderaktierne bør beskattes som aktieindkomst frem for lønindkomst.

“Reglerne for aktieaflønning afskærer vores mest lovende iværksættervirksomheder fra at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Ansatte med optioner risikerer store skattesmæk som belønning for deres arbejdsindsats. Hvorfor skulle f.eks. en dygtig it-ingeniør skifte et velbetalt job ud med det risikofyldte liv i en startup uden en økonomisk gulerod, hvis virksomheden får succes i fremtiden?” afslutter Jannick Nytoft.

Bragt fredag d. 7. april i Børsen Politik, side 21.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.