Vækstbosser dumper regler for aktieløn

Vækstbosser dumper regler for aktieløn

To ud af tre vækstvirksomheder dumper de danske regler for aktieaflønning af medarbejdere, viser en analyse fra DVCA.

Jannick Nytoft, adm. dir., DVCA

I Danmark beskattes gevinster på medarbejderoptioner på det tidspunkt, hvor den ansatte vælger at udnytte optionen. Det vil sige før den ansatte har penge i hånden fra salg af aktierne. Et eksempel er en højt kvalificeret i-programmør, som har arbejdet til en lav løn i flere år, men så får mulighed for at udnytte sin aktieoption, og købe aktier til en værdi af eksempelvis 2.000.000. kr. til en pris på kun 200.000 kr.

I det tilfælde skal den ansatte betale skat af gevinsten, men problemet er, at medarbejderen blot har udnyttet sin option, men endnu ikke solgt sine aktier. Eneste løsning er derfor at gældsætte sig for at betale skat til staten.

DVCA‘s adm. direktør Jannick Nytoft vil have ændret reglerne og vurderer, at lempeligere regler kan skabe 10.000 ekstra arbejdspladser. Han synes, det er beskæmmende, at rammevilkårene for iværksættere er så elendige i Danmark.

“Det er et wakeup-call for politikerne, hvis de ønsker at fastholde og udbygge dansk iværksætteri. For når to ud af tre mener, vilkårene er meget dårlige/dårlige, så viser det noget om ulykkerne, den nuværende aktieaflønning skaber,”

siger Jannick Nytoft og fortsætter:

“Vi synes, det er absurd, at man kan blive beskattet, når man udnytter sin aktieoption. Og ikke først bliver beskattet, når man sælger sine aktier. Indtil da risikerer man jo beskatning, selvom virksomheden kan gå konkurs. “

Du kan læse hele artiklen her (kræver login)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.