1.250 milliarder kroner kommer til København

Store udenlandske pensionskasser og repræsentanter fra nogle af Europas mest velhavende familier besøger København disse dage. Investorerne, som har over 1.250 mia. kr. på lommen, håber at få pengene til at yngle gennem investeringer i danske iværksættere og SMV’er.

DVCA afholder i disse dage den niende udgave af Nordic Fundraising Summit. Her mødes investorer fra hele verden med nordiske venture- og kapitalfonde for at indgå nye samarbejder, der kan medføre milliardinvesteringer i danske virksomheder.

Halvvejs rundt om jorden for se på danske virksomheder

Blandt de 37 deltagende investorer er både pensionskasser, banker og velhaverfamilier fra en række forskellige lande, bl.a. USA, Australien og Korea. Investorerne forvalter tilsammen 1.253 mia. kr. – et beløb, der svarer til mere end halvdelen af Danmarks bruttonationalprodukt.

Investorerne kommer, fordi de tror på, at danske virksomheder kan noget særligt, forklarer Jannick Nytoft, der er administrerende direktør i DVCA:

“Det er ret enestående, at investorerne flyver halvvejs rundt om jorden til København fra eksempelvis Toronto og Seoul. Men det er udtryk for, at vi har mange lovende virksomheder i Danmark og Norden, og at vores fonde historisk har leveret flotte afkast“.

Øget interesse for danske iværksættere

På Nordic Fundraising Summit deltager 56 venture- og kapitalfonde, hvoraf en stor del er danske fonde. Venturefondene arbejder typisk med at udvikle iværksættervirksomheder indenfor f.eks. Life Sciences eller informationsteknologi. Kapitalfondene ejer omvendt etablerede virksomheder, f.eks. indenfor industri og handel.

Jannick Nytoft har deltaget ved størstedelen af de otte foregående udgaver af Nordic Fundraising Summit. I år oplever han en øget interesse for venture, dvs. investeringer i lovende iværksættervirksomheder:

“Næsten hver tredje investor indikerer overfor DVCA, at de har interesse i at få afkast gennem investeringer i venturefonde og de iværksættervirksomheder de ejer. Danske iværksættere har spidskompetencer indenfor områder som Life Sciences og informationsteknologi, og det rygtes i det store udland”.

Danmark har brug for udenlandske investeringer

Det har i årevis været et problem for den danske økonomi, at vi tiltrækker for få udenlandske investeringer. Det såkaldte investeringsgab er i en periode på ti år vokset fra ca. 0 til hele 630 mia. kr. Dvs. at Danmark investerer 630 mia. kr. mere i udlandet, end udlandet investerer i Danmark.

Venture- og kapitalfonde er med til at rette op på problemet:

“Venture- og kapitalfonde forvalter over 100 mia. kr., som målrettes til at skabe stærkere danske iværksættervirksomheder og SMV’er. Omkring halvdelen af pengene er tiltrukket fra udlandet, og Nordic Fundraising Summit bidrager forhåbentlig til endnu flere investeringer i fremtiden”, runder Jannick Nytoft af.

Kontaktinformation

For yderligere kommentarer kontakt Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA. Mobil 2711 2073, e-mail: jny@dvca.dk eller presseansvarlig Ruben Kidde, Mobil 5386 2808, e-mail: ruk@dvca.dk
 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.