Børsen: Venturefonde vil hente 19 mia til 2025-planen

Regeringens nye 2025-plan, der ventes at komme i foråret, lægger op til at øge det danske bnp med op til 80 mia. kr. i de kommende år.

Men i den plan, regeringen fremlagde i august 2016, var der initiativer til at øge bnp med 46 mia. kr. – og dermed mangler der stadig initiativer for 34 mia. kr.

Venturebranchen fremlægger 2025-udspil

I et katalog med 12 konkrete forslag melder DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels i Danmark, sig ind i 2025-debatten med forslag, der  kan skaffe op til 19 mia. kr. i form af øgede investeringer og arbejdspladser fra investeringer i iværksætteri.

“Der er et enormt potentiale i forhold til at skabe mere vækst i Danmark. Der er kommet lidt gang i den danske vækstmaskine, og vi har lagt lidt afstand til afgrunden, men det nuværende niveau på 1-2,5 pct. vækst er jo stadig væsentligt under den historiske trendvækst. Og decideret højkonjunktur er langt væk,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA.

Danmark kan lære af Storbritannien

“Hvis vi i Danmark indfører iværksætterincitamenter, som minder om de britiske, skaber vi grobund for langt flere risikovillige investeringer i iværksættere og vækstvirksomheder,” konkluderer DVCA i rapporten.

Briterne arbejder bl.a. med de såkaldte EIS- og SEIS-modeller, der står for hhv. “Enterprise Investment Scheme” og “Seed Enterprise Investment Scheme”. De minder meget om hinanden og er i praksis fradrag i indkomstskatten for investeringer til udgift ved køb af aktier i mindre, ikke-børsnoterede virksomheder.

Læs hele artiklen her (kræver login)

DVCA fremlægger udspillet Vækstland 2025 i sin helhed mandag den 20. marts.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.