Skip to main content

Henriettes Leder 26.10.2018

26. oktober 2018

DVCA’s Topmøde nærmer sig med hastige skridt og vi kan igen i år melde fuldt hus. I år finder begivenheden sted samtidig med det amerikanske midtvejsvalg, hvilket for mange af DVCA’s medlemmer er interessant at følge med i. For netop nu befinder vi os i en udfordrende tid, formentlig på toppen af et globalt opsving, hvor også udviklingen internationalt kan påvirke vores marked.

 
ESG i fokus på topmødet
Hovedtemaet på årets DVCA Topmøde er ansvarlige investeringer og det er med stor glæde, at vi kan præsentere tre pensionsbosser – Peter Damgaard Jensen, Christian Hyldahl & Allan Polack – til en debat om ESG og konsekvenserne for branchen. Formålet er at skabe en fælles referenceramme omkring ansvarlighed i vores økosystem. Et emne som næppe kan være mere aktuelt end netop nu.

ESG spiller en større og større rolle i forhold til kapital- og venturefondenes investeringer og skulle nogen tro, at det var en døgnflue, er svaret nok snarere ”tværtimod”. ESG er kommet for at blive, men samtidig er det nødvendigt at sikre en fornuftig balance mellem kravet om ansvarlighed og investorernes krav til afkast. Eller som Larry Fink, chef for verdens største kapitalforvalter Blackrocker, skrev i sit årlige nytårsbrev til topchefer: ”For at lykkes over tid, skal hver virksomhed ikke kun levere økonomiske resultater, men også vise, at den bidrager positivt til samfundet”.

 
Pensionskassernes forlængede arm
DVCA’s venture- og kapitalfondsmedlemmer bidrager i den grad positivt til samfundet. Som pensionskassernes forlængede investeringsarm har både kapitalfonde og venturefonde i årevis skabt både samfundsøkonomisk vækst og produktivitet, når de med risikovillige investeringer og aktivt ejerskab har formået at øge virksomhedernes indtjening, ruste dem til et liv på fondsbørsen eller løfte dem ind på nye globale markeder. Desuden bidrager kapitalfonde og de senere år også venturefonde med afkast til helt almindelige pensionsopsparere. Men som Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i SEED Capital påpeger i en artikel i dette nyhedsbrev, så bidrager DVCA’s medlemmer også i høj grad til innovation, nye job samt forskning og udvikling i dansk erhvervsliv.
 

Vi ses i foreningen
I min dialog med omverdenen oplever jeg heldigvis en bedre forståelse for den værdi, som DVCA’s medlemskreds bidrager med i vores samfund. Og særligt glad blev jeg, da jeg læste en ny rapport fra PWC, som viser, at et stigende antal ejerledede virksomheder har interesse i at sælge til en kapitalfond. Det er en indikator for, at nye vinde blæser og den 27. november vil vi holde et morgenmøde om netop dette emne. Kan du ikke vente til da, er PWC-analysen omtalt i en artikel, som er med i dette nyhedsbrev. Derudover kan du læse et spændende interview med Ulla Brockenhuus-Schack om udviklingen i dansk venture, samt et med Annegrethe Felter Rasmussen som gør os klogere på amerikansk politik netop nu. Glem heller ikke at opdatere dig på foreningens kommende arrangementer, hvor jeg naturligvis håber på at se dig.

Venlig hilsen
Henriette Kinnunen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.