Berlingske: Kapitalfond åbner dørene op for udenlandsk vækst

Efter at have været en familieejet virksomhed i mere end 40 år, har nordsjællandske Mountain Top fået nyt ejerskab i form af kapitalfonden Axcel. Det nye ejerskifte har gjort det muligt for gazelle-virksomheden at åbne op for ekspansion til udlandet.

En undersøgelse fra EY viser, at vækstvirksomheder, som er veltrimmede men mangler et finansielt eller ledelsesmæssigt skub, ofte ser kapitalfonde som en af de mest sandsynlige investorer.

”Kapitalfonde foretrækker så helt klart de virksomheder, der er drevet ordentligt og kan fremvise en god business case for fremtidig vækst,” udtaler Henriette Kinnunen, direktør for DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels.

DVCA-direktøren uddyber:  ”Samtidig kan det set fra virksomhedens perspektiv være en stor fordel, at den ikke skal tilgodese flere aktionærers forskellige interesser – eller være underlagt børsnoteringens krav til offentlighed, men i stedet kan koncentrere sig om virksomhedsdriften og forfølge den strategi, der er lagt.”

Læs hele artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.