Årets venture- og kapitalfond fundet

Nordic Biotech blev i dag hædret som årets venturefond baggrund af succesen med Forward Pharma. Årets kapitalfond blev EQT for deres exit af Færch Plast. Jannick Nytoft, DVCA’s afgående direktør, vandt den særlige DVCA-pris, for sin mangeårige indsats for branchen.

Jannick Nytoft, DVCA-prisen
Jannick Nytoft vinder DVCA’s ærespris

DVCA – brancheforeningen for venture- og kapitalfonde – har i dag uddelt priser på foreningens årlige topmøde på Hotel Hesselet i Nyborg. Og vinderne blev:

  •   Nordic Biotech – årets venturefond
  •   EQT – årets kapitalfond
  •   Jannick Nytoft – årets DVCA-pris

Nordic Biotech gav pengene 100 gange igen

Nordic Biotech, med Florian Schönharting i spidsen, vandt prisen som årets venturefond. Det sker især på baggrund af guldægget Forward Pharma, der tidligere i år vandt en patentretssag mod den amerikanske biotekkæmpe Biogen, hvilket indbragte 917,7 mio. euro.

Ole Steen Andersen, formand for DVCA, udtaler: “Florian Schönharting var  fremsynet, da han i sin tid udtænkte patentsatsningen Forward Pharma. Virksomheden er nu børsnoteret på Nasdaq i New York investeringen har på nuværende tidspunkt givet de oprindelige investorer pengene knap 100 gange igen”.

EQT årets kapitalfond – i tæt konkurrence

Prisen som årets kapitalfond gik til EQT, som generelt har haft flotte afkast på deres investeringer i Danmark – bl.a. med et fantastisk afkast på Færch Plast, langt over branchegennemsnit, inden virksomheden blev solgt videre til den amerikanske kapitalfond Advent International.

Ifølge Ole Steen Andersen var konkurrencen tæt mellem fondene:

“Der har igen i år været et utroligt tæt opløb om årets kapitalfondspris. At EQT løb med prisen skyldes kombinationen af gode afkast, spændende nye deals og en positiv udvikling internt i organisationen,” udtaler bestyrelsesformanden.

Mads Ditlevsen, der snart overtager ledelsen af EQT’s kontor i Danmark, fik overrakt prisen. Han tager over efter Morten Hummelmose, som snart starter som chef for EQT’s USA-kontor.

Jannick Nytoft vinder DVCA-prisen

DVCA’s egen Jannick Nytoft, der fra december skifter til Ejendomsforeningen Danmark, vandt den særlige DVCA pris, bl.a. for en mangeårig indsats for at skabe mere attraktive rammevilkår for venture- og kapitalfondsbranchen i Danmark.

Ole Steen Andersen begrunder valget: “Jannick er afholdt internt i branchen såvel som på Slotsholmen. På egne og på priskomiteens vegne udtrykker jeg en meget stor anerkendelse til Jannick for den måde han har ledet DVCA. På hans vagt har DVCA udviklet sig til en brancheforening man lytter til – både politisk og i medierne”.

 

Kontaktinformation

For yderligere kommentarer kontakt:
– Bestyrelsesformand Ole Steen Andersen på tlf. 4015 6648
– Adm. direktør Jannick Nytoft på tfl 2711 2073 / e-mail jny@dvca.dk
– Presseansvarlig Ruben Kidde, tlf. 5386 2808 / e-mail: ruk@dvca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.