Skip to main content

Børsen: 200.000 danskere vil bruge ny aktiesparekonto

8. november 2017

200.000 danskere vil bruge ny aktiesparekonto

Jannick Nytoft, DVCA-prisen
Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, kommenterer på effekten af ny aktiesparekonto

Ca. 200.000 stemmeberettigede danskere er klar til at bruge en ny aktiesparekonto, viser måling af et repræsentativt udsnit af befolkningen.  

Ifølge en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen, kender 19 pct. af de stemmeberettigede danskere til kontoen. Af dem, der kender til kontoen, vil hver fjerde bruge kontoen, hvis den bliver indført. Det svarer til at omkring 200.000, ca. 5 pct.af de stemmeberettigede danskerere, er klar til at spytte penge ind på en konto, hvorfra de kan købe og sælge aktier med lettere skatteregler, end der er gældende i dag.

Cirka 30 mia. kr. i spil

Greens Analyseinstitut har også spurgt danskerne, hvor mange penge de vil sætte ind på en eventuel aktiesparekonto. Cirka halvdelen vil sætte mere end 100.000 kr. ind på kontoen, mens 30 pct. vil sætte op til 50.000 kr. ind på kontoen.

Danskernes svar i meningsmålingen vil betyde, at der i alt kan være omkring 30 mia. kr. på vej ind på aktiesparekonti rundt omkring i landet, hvis regeringens plan gennemføres. Tallene er forbundet med en vis uvished, men det er bedste bud på nuværende tidspunkt, påpeger DVCA, som er en brancheorganisation for venture- og kapitalfonde og business angels, der har blåstemplet beregningen.

“De her ca. 30 mia. kr. er et stort beløb at få ind på det danske aktiemarked. Det her er jo bare første skridt. Ser vi på erfaringerne fra Sverige, vurderer vi, at der over nogle år kan blive pumpet mellem 50 og 100 mia. kr. ind på det danske aktiemarked via aktiesparekontoen. Så det har en meget stor betydning på sigt for at skabe mere vækst i Danmark,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, der varetager interesserne for bl.a. iværksætteri.

Artiklen er bragt i Børsen den 8. november 2017. Du kan læse hele artiklen her (kræver login). 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.