Skip to main content

Aarhus Stiftstidende: Kapitalfonde styrker hele Danmarks erhvervsliv

15. januar 2019
Gorm Boe Petersen, underdirektør i DVCA

Af Gorm Boe Petersen.

Debatten om kapitalfonde og deres bidrag til de danske virksomheder har fyldt meget i medierne den seneste tid. Et fællestræk i debatten er den kritiske tilgangsvinkel til kapitalfondene. Der er derfor behov for at slå nogle fakta fast i debatten.

Faktum er, at kapitalfondes virksomheder over tid kan fremvise stor jobvækst. Endda højere end det private arbejdsmarked generelt. Faktum er også, at kapitalfondenes virksomheder har stor vækst i omsætningen. Og for det tredje så investerer kapitalfonde i vækstvirksomheder over hele Danmark. Fra Gedser til Skagen. Ergo: Kapitalfondene er med til at skabe arbejdspladser og velstand til hele Danmark. Det skal vi glæde os over.

Og ja – det sker nogle få gange, at det går galt. At kapitalfondsejede virksomheder går konkurs, præcis som tilfældet er for familieejede, børsnoterede og fondsejede virksomheder. Men at sige, at kapitalfondenes virksomheder oftere går konkurs end andre virksomheder, vil være forkert. Det er der ikke statistisk belæg for.

Kapitalfondene spiller en stadig større rolle i erhvervslivet. De danske pensionskasser investerer flere og flere penge i kapitalfondene, fordi det genererer et godt afkast. Samtidig har flere og flere virksomheder været igennem et kapitalfondsejerskab. Det kalder på åbenhed og ansvarlighed. Derfor har vi i DVCA, der er brancheforening for kapitalfondene, for 10 år siden lavet nogle af de mest vidtgående åbenhedsregler for kapitalfonde i hele Europa. Og da vi investerer sammen med de fleste danske pensionskasser, er vi også pålagt meget strikse regler om ansvarlighed i vores investeringer.

I DVCA vil vi gerne diskutere vores rolle i Danmark. Og vi vil ikke lukke os om os selv, når det ikke går som præsten prædiker. Vi vil dialogen med hele Danmark, men det skal ske på et oplyst grundlag.

Indlægget blev bragt i Aarhus Stiftstidende d. 13. Januar. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.