Danmark har brug for kapitalfonde – som én ejerskabsform blandt mange

Henriette Kinnunen, adm. direktør, DVCA.

I Danmark er der brug for kapitalfonde – som én ud af flere ejerskabsformer.

Et levende og dynamisk erhvervsliv kræver forskellige virksomhedstyper og forskellige ejerskabsformer på forskellige tidspunkter i virksomhedens livscyklus. Den pointe bør indgå som en hel naturlig del af dansk erhvervspolitiks DNA, skriver DVCA’s direktør, Henriette Kinnunen i det digitale medie, POV International.

Adgangen til kapital fra bl.a. business angels, venture- og kapitalfonde er derfor central, hvis Danmark skal udvikle nye nationale vækstlokomotiver som de velkendte: Mærsk, Novo, Lego osv.

I Danmark er erhvervslivet begunstiget med en perlerække af ejerskabsformer, som alle har sin berettigelse. De bidrager til en dynamik, hvor ingen virksomhed er stavnsbundet til en ejer eller forudbestemt ejerskabsform, hvis denne ikke længere er den rette.

Derfor bør dansk erhvervslivspolitik også tage sit udgangspunkt i at skabe ens rammevilkår og lige konkurrence ejeskabsformerne imellem og ikke kun for de særligt udvalgte. Der findes nemlig ikke kun én rigtig ejerskabsform, men derimod ejerskabsformer der er rigtige på givne tidspunkter.

Læs hele artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.