Aktive Ejere opretter kapitalmarkedsudvalg

Udvalget skal komme med forslag til, hvordan man kan forbedre small-mid-cap-markedet og sikre den nødvendige kapital til danske vækstvirksomheder. Det skriver Aktive Ejeres direktør Jonathan SH. Nielsen i et nyhedsbrev til foreningens medlemmer.

I den seneste tid har der været en del debat om danske virksomheder, der lader sig børsnotere i udlandet. Særligt har det fyldt meget, at langt størstedelen af danske unicorns ender med at flytte til udlandet. Det er i den sammenhæng vigtigt at huske på, at der kan være gode grunde til, at en dansk virksomhed flytter til udlandet.

Danmark er et lille land og kan ikke have højtspecialiserede miljøer på alle områder. For nogle virksomheder vil det derfor være en naturlig del af deres vækstrejse at søge mod internationale miljøer, hvor der er større know how inden for virksomhedens forretningsfelt, end der er i Danmark.
Der er dog også grund til at kaste et kritisk blik på det danske kapitalmarked. Der bliver børsnoteret væsentligt færre selskaber i Danmark end i vores nabolande, og en del danske selskaber oplever problemer med at fremskaffe vækstkapital.

Den danske vækstbørs First North skulle afhjælpe noget af problemet, og selvom nogle mener, First North fungerer helt fint, er andre mere kritiske og mener, den lider under for få professionelle investorer og for lidt kapital.

Venturefonde spiller en meget stor rolle for vækstvirksomheder. Både i forhold til kapitalfremskaffelsen og i at sikre den know how, der kan gøre en start-up til en scale-up. Men venturefondene bliver også kapacitetsmæssigt udfordrede, når vi bevæger os op i de senere runder.

Der er med andre ord en del, der taler for, at der ligger et arbejde med at forbedre det nuværende small-mid-cap-børsmarked i Danmark. Det vil vi i Aktive Ejere gerne etablere en platform for. Derfor har vi besluttet at nedsætte et kapitalmarkedsudvalg der skal komme med forslag til, hvordan markedet for small-mid-cap bliver mere velfungerende og giver vækstvirksomheder mere medvind på deres rejse. Vi bilder os ikke ind, at vi har alle løsninger på forhånd, men sammen med kloge hoveder, der har fingeren på pulsen i branchen, tror vi på, vi kan komme med nogle rigtig gode løsninger.

Vi kan og skal ikke stoppe danske virksomheder for at søge mod udlandet, hvis det er det bedste næste skridt i deres vækstrejse. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at det ikke er manglen på vækstkapital, der presser dem mod fjernere himmelstrøg.

Kapitalmarkedsudvalg, Vækstkapital

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.