AMWATCH: Antallet af aktive kapitalfonde i Danmark er tredoblet på 15 år

Lige nu er der 88 aktive kapitalfonde Danmark, viser nye tal. Gode afkast i Norden har skærpet interessen for danske virksomheder.

Gorm Boe Petersen, underdirektør i DVCA

Antallet af aktive kapitalfonde i Danmark, er næsten tredoblet inden for de seneste 15 år. Det skriver AMWATCH på baggrund af tal fra DVCA.

Det er i særlig grad de udenlandske kapitalfonde, der blevet mere aktive i Danmark.

I perioden fra 2005 til 2018 er 88 nye kapitalfonde kommet til i Danmark.  En del har trukket sig ud igen, men netto er tilgangen på over 40 fonde.

Gode afkast i Norden

Underdirektør i DVCA, Gorm Boe Petersen, peger på en række forhold, der har ført til den øgede interesse blandt kapitalfonde for at virke i Danmark:

”Vi har i Danmark mange gode virksomheder, der er interessante for kapitalfonde – ikke mindst i SMV-segmentet. Det har udlandet også fået øje på,” siger Gorm Boe Petersen. Dertil kommer, at kapitalfonde er blevet mere kendte og accepterede som ejere – der er mange fine udviklingscases i Danmark, og det gør, at ejerledere og ejerfamilier bliver mere trygge ved at sælge til en kapitalfond. ”

Dernæst kan man se, at kapitalfondenes afkast ved at investere i Norden er særdeles konkurrencedygtigt. Det gennemsnitlige årlige afkast har i mange år ligget omkring de 15 pct., hvilket er særdeles fint i sammenligning med andre lande i Europa og til dels også USA.

Du kan læse hele artiklen her (kræver login)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.