Finans: Venturefonde får afkast på tech-iværksættere

De danske venturefonde er begyndt at lave solide afkast på tech-iværksættere. Men pensionskasserne er forsigtige med at skyde penge i venturefondene efter tidligere års fejlskud.

Det er danske tech-succeser som løbeappen Endomondo, anmelderportalen Trustpilot, vinappen Vivino og samkørselsappen Gomore, der har sendt afkastene i venturefondene i vejre

“Vi har med tiden lært, hvor vi skal spotte potentialet, og hvordan vi løfter en tech-virksomhed fra iværksætterstadiet til en global spiller, som vi kan lave en god exit på. Vi har fået nogle dyre lærepenge, men nu er vi et sted, hvor vi laver flotte afkast – godt hjulpet på vej af flere danske tech-succeser,” siger Ulla Brockenhuus-Schack, managing partner i Seed Capital, til Finans.dk

Samme succes har venturefonden Sunstone Capitals tredje teknologifond, som efter syv år har opnået et afkast på over 75 pct. Men tidligere års store milliontab har gjort det svært for venturefondene at få pensionskasserne til for alvor at investere i danske iværksættere, lyder det fra managing partner i Sunstone Capital Jimmy Fussing:

“Vi er et par modne venturefonde, som efterhånden kan vise rigtig flotte afkast. Men venture er længere og mere risikable investeringer end f.eks. private equity (kapitalfondsinvesteringer, red.), og her er pensionskasserne mere konservative i deres investeringer. Desuden skal man forstå, at pensionskasserne er så kæmpestore, at en ventureinvestering på f.eks. 100 mio. kr. ofte er for lille til, at de vil bruge ret mange ressourcer på det,” siger han.

 

Du kan læse artiklerne i Finans her og her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.