Berlingske: Iværksætterpanel og DVCA savner flere ambitioner i udspil

Iværksætterpanelet og DVCA savner lidt flere ambitioner i regeringens erhvervsudspil. Men det er “en god start”. 

Når det politisk nedsatte iværksætterpanel om en måneds tid præsenterer sit forslag til at skabe bedre rammer for danske iværksættere, vil det indeholde større armbevægelser end det, regeringen præsenterede onsdag. Det mener Tommy Ahlers, formand for Iværksætter­panelet.

I forslaget om et investorfradrag lægges op til, at private kan få fradrag på investeringer på op til 200.000 kroner i små- og mellemstore virksomheder. Et tiltag  der længe har været efterspurgt af branchen, hvor investorer har skuet misundeligt mod Sverige og Storbritannien, hvor staten har delt risikoen med investorerne.

“I Sverige er grænsen højere, og i Storbritannien deler staten risikoen med 50 procent. Udspillet herhjemme er for lavt på fradraget og på fradragsgrænsen,” siger Tommy Ahlers.

Hos DVCA, brancheorganisation for venture- og kapitalfonde samt business angels, tager adm. direktør Jannick Nytoft godt imod udspillet, som han kalder et »skridt i den rigtige retning«.

»Vi har den udfordring i Danmark, at i Storbritannien er der dobbelt så mange vækstiværksættere i forhold til antal indbyggere, og i Norge og Sverige er der dobbelt så mange som herhjemme. Regeringens oplæg er en rigtigt god begyndelse til at få gjort noget ved det problem,« siger Jannick Nytoft.

Han mener, at specielt ordningen med en aktiesparekonto meget gerne skulle udbygges fremover.

“Det er rigtigt godt, at den ordning også kommer i Danmark, men vi ser gerne, at ordningen i fremtiden bliver endnu mere potent og ambitiøs end det, regeringen lægger op til nu. Det skal kun være en begyndelse,” afrunder DVCA-direktøren.

Du kan læse hele artiklen her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.