Berlingske: Milliardregn over iværksættere

Milliardregn over københavnske iværksættere: “Det er helt vildt, hvor mange fede virksomheder der er”

Henriette Kinnunen, adm. direktør, DVCA 

2018 tyder på at blive et usædvanligt godt år for danske og københavnske iværksættere, der tiltrækker sig stor opmærksomhed fra internationale investorer og rejser enorme summer. Senest rejste Planday en kvart milliard kroner.

Ifølge Henriette Kinnunen er skyldes succesen et mere modent økosystem for investeringer med solide danske venturefonde og flere garvede serieiværksættere:

“Det siger noget om, at vi begynder at få et mere modent økosystem, hvor der både er investeringer til de tidlige faser, men også kapital til de senere og større runder”.

Serieiværksættere skaber værdi 

Èn af dem, der har prøvet det før, har opnået stor international succes for igen at etablere virksomhed i Danmark, er Jakob Jønck (Endomondo & Simple Feast). Han peger bl.a. på, at der er kommet flere store startup-succeser i Skandinavien, som per capita har gjort regionen til et af de bedste steder at få afkast:

Det, der adskiller i dag fra for 10 år siden, er, at markedet i Danmark er blevet internationaliseret. Dengang var det meget sjældent, at internationale fonde kiggede på danske virksomheder i Danmark, før de rykkede til udlandet”.

Internationalt fokus på danske iværksættere 

Og de internationale venturefonde har virkelig slået øjnene op. Bjarke Staun-Olsen fra den svenske venturefond Creandum, der har været med i flere investeringer på dansk jord de seneste år siger:

“Det er helt vildt, hvor mange fede virksomheder der er i Danmark lige nu”. 

Læs mere i Berlingske Business her (for abonnenter)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.