Børsen: Amputeret investorfradrag

Forslaget om at begrænse det såkaldte investorfradrag er et selvmål for Vækst Danmark.

Sådan skriver DVCA’s underdirektør, Gorm Boe Petersen, og formand for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler, i et debatindlæg i Børsen, d. 3. december 2018.

”Vi kommer ikke uden om, at det er iværksætterne, der har skabt Danmarks enestående gode velfærdssamfund. Med deres gå-på-mod og sans for forretning har de i generationer skabt de arbejdspladser, der er fundamentet for vores velfærd.

I stedet bør investorfradraget gøres større – ikke mindre. Mest haster det dog at gøre fradraget bredere, så de såkaldte business angels kobles på investeringerne i Danmarks vækstiværksættere.”

DVCA mener, at forslaget om at begrænse det såkaldte investorfradrag vil være en forringelse af iværksætternes vilkår og dermed også Vækst Danmark. For der er en sammenhæng mellem skat og iværksætteri. Går vi i stedet den anden vej og udvider investorfradraget, så også business angels kan bruge det, så kommer vi ikke til at mangle fremtidens vækstvirksomheder og de job, som de tilbyder. Det samme gælder for aktieskatten.

Læs hele indlægget her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.