Skip to main content

Børsen: Danskejede venturefonde kæmper for mere kapital

22. marts 2019

Danskejede venturefonde føler sig forbigået, når det gælder om at tiltrække investorer. Og det er selvom Danmark ligger over medianen for OECD-lande, i forhold til hvor stor en del ventureinvesteringer udgør af landenes BNP.

De danske venturefonde kæmper med at tiltrække investorer, når der skal rejses kapital, skriver Børsen.

“Det er mit indtryk, at det er et meget stort arbejde at skaffe kapital, og det er en udfordring, vi arbejder aktivt med i DVCA’s ventureudvalg,” siger Ulrik Jørring, Managing Partner i Nordic Alpha Partners og medlem af DVCA’s Ventureudvalg.

Gregers Kronborg, ejer og CEO i Rulebreaker Ventures genkender også, at det ikke er nemt at tiltrække kapital.

“Vi oplever problemet som stigende. I takt med at nogle venturefonde begynder at bevise sig, løber man ind i et nyt problem. Nemlig at de store institutionelle investorer i Danmark har så enorme kapitalkoncentrationer, at det ikke giver mening for dem. Beløbsstørrelsen, man kan investere, er simpelthen for lille,” siger Gregers Kronborg og fortsætter,

“På den længere bane kan man gå mere politisk til værks og foreslå, at man deler pensionskasserne op, ligesom man har gjort i Sverige. De har splittet pensionsopsparingerne op i kasser, hvor der kan investeres mindre beløb, men der er vi nok ikke endnu,” forklarer Gregers Kronborg.

Læs hele artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.