Børsen: EU vil skyde 727 mia kr i startups og forskning

EU vil skyde 727 mia kr. i startups og forskning med særligt fokus på grøn energi. Kommissionen håber, at startups i højere grad kan udvikle sig og sælge produkter hjemme i Europa i stedet for at søge mod Silicon Valley.

EU Kommissionen vil øge investeringsprogram til ny innovation og fokuserer især på grøn energi. Nye investeringer skal bl.a. udvælges af business angels

Står det til EU-Kommissionen, skal det nuværende investeringsprogram i forskning og innovation nemlig udvides fra 77 mia. euro til 97,6 mia. euro (ca. 727 mia. kr.). Programmet med navnet Horizon Europe vil få en markant grøn profil og er en del af Kommissionens budgetudspil for 2021-2027.

De offentlige investeringer skal smatches af private investeringer, så startups i højere grad kan udvikle sig og sælge produkter hjemme i Europa i stedet for at søge mod Silicon Valley.

I DVCA, brancheforening for danske venture- og kapitalfonde, er der tilfredshed.

“Jeg synes, det er positivt, og den her model med at bruge offentlige penge og matche dem med private investorer er rigtig god. Muligheden for succes er langt større end ved f.eks. erhvervsfremstød,” siger adm. direktør Henriette Kinnunen, der vurderer, at det globale fokus på energi skaber en god forretningsmulighed på området.

Du kan læse hele artiklen i Børsen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.