Skip to main content

Bootstrapping: Engle i flok styrker danske startups

30. januar 2018

Ny kortlægning viser, at Danmark har mere end 4.000 business angels. Ni ud af ti investerer gennem syndikater med mindst to investorer. Halvdelen har mindst fem engle. Det gør englene mere professionelle og investeringerne mere rentable, når de går sammen om investeringerne

 

Det var gode nyheder, da Vækstfonden, DanBAN, Keystones og DVCA i fredags kunne offentliggøre, at Danmark huser ikke mindre end 4.169 business angels – og det vel at mærke engle, der alle lever op til alle syv krav, som konsortiet bag analysen har lagt for, hvad der kendetegner en business angel.

Flere syndikeringer

Bootstrapping.dk skriver om en spændende nuance ift. business angel-kortlægningen, nemlig at mange engle går sammen om, eller syndikerer, deres investeringer.

Jesper Jarlbæk, formand for DanBan og næstformand i DVCA, bekræfter at antallet af syndikerede investeringer stiger. Han vurderer, at det er op mod halvdelen af alle investeringer herhjemme, der sker i en syndikering med mindst fem business angels.

“I USA lyder det, at man skal have mellem 25 og 50 porteføljeselskaber for at sikre tilstrækkelig spredning af risiko og et ordentligt afkast. Men ingen enkeltperson kan overskue 50 selskaber, så den eneste måde, du kan sikre risikospredning, er gennem syndikerede investeringer,” siger Jesper Jarlbæk.

Forskellighed styrker
I DVCA mener adm. direktør Henriette Kinnunen, at det er positivt, at flere syndikeringer vinder frem.

”Mangfoldighed virker. Også blandt investorerne. For startups er det afgørende, at englene kan bidrage med netværk og kompetencer. Det er lige så værdifuldt som de penge, de kommer med. Og når flere engle går sammen, følger der både mere viden og et større netværk med,” siger Henriette Kinnunen.

 

Du kan læse artiklen her (kræver login)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.