DVCA-priserne 2018

Sunstone Technology Ventures blev kåret som årets venturefond for den succesfulde exit af Boozt.com. Årets kapitalfond blev Polaris Private Equity for den stærke exit af Louis Poulsen. Årets særlige DVCA-pris vandt Ole Steen Andersen, bestyrelsesformand for DVCA, for sin ekstraordinære indsats i branchen.

DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, har uddelt priser på foreningens årlige topmøde på Hotel Hesselet i Nyborg.

Dette års vindere blev:

·       Sunstone Technology Ventures – årets venturefond

·       Polaris Private Equity – årets kapitalfond

·       Ole Steen Andersen – årets DVCA-pris

Solidt gennemsnit på investeringer

Sunstone Technology Ventures vandt prisen som dette års venturefond, bl.a. for den succesfulde exit af Boozt.com. På trods af en kapitalindsprøjtning i 2015 har salget af Boozt.com alene næsten returneret Fond II’s fulde værdi.

Derudover har Sunstone Technology Ventures de sidste 15 år bidraget til at trække gennemsnittet op på Vækstfondens investeringer i danske venturefonde. Da venturefonden lukkede den sidste investeringsrunde på Sunstone Technology Ventures Fund IV, havde den rejst 835 mio. kr.

Polaris Private Equity i ‘top quartile’

Årets kapitalfond blev Polaris Private Equity for den stærke exit af Louis Poulsen, som viste hvor stærk en ejerform private equity kan være. Da Louis Poulsen i juni 2018 blev solgt til italienske Investindustril, blev IRR signifikant højere end 70%, og multiplen blev en af de højeste set i DVCA’s priskomite.

Også svenske Twister, der blev solgt i december 2017 til Diversey, viste næsten lige så gode tal.

Både Louis Poulsen og Twister ligger i Polaris Fond III, og det er her der kan ses den største udvikling i afkastet, hvilket også ligger til grund for, at fonden nu ligger i “top quartile” i verden.

Ole Steen Andersen vandt årets DVCA-pris

Den særlige DVCA-pris gik i år til foreningens mangeårige formand, Ole Steen Andersen. Ole tiltrådte som formand for DVCA i 2008, og han har sidenhen udvist aktivt ejerskab og gjort en ekstraordinær indsats for at fremme branchen.

Christian Frigast, næstformand i DVCA motiverer prisen med følgende ord: “Ole har gjort en formidabel indsats for DVCA. Han har sat en stærk retning for foreningen under sit formandskab, og så har han ikke mindst gjort, at DVCA tit bokser over sin vægtklasse på blandt de danske interesseorganisationer.

 

For yderligere kommentarer kontakt:

Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA, tlf. 2889 2133 / e-mail: hki@dvca.dk

Ruben Kidde, presseansvarlig i DVCA, tlf. 5386 2808 / e-mail: ruk@dvca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.