DVCA står bag nyt katalog, der skal sikre fremtidens iværksættere

DVCA – brancheforening for kapital- og venturefonde samt business angels – har som ambition at gøre Danmark til en iværksætternation i verdensklasse.

I Danmark er det nemt at starte sin egen virksomhed. Alligevel er det de færreste, der rent faktisk gør det. En af grundene, vurderer DVCA, er den svære adgang til risikovillig kapital.

Danmarks iværksættere bidrager til fremtidens jobskabelse. Derfor er det også positivt, at vi flere gange er kåret som ét af de lande i verden, hvor det er nemmest at starte virksomhed. Alligevel er vi ét af de lande i EU, hvor færrest kaster sig ud i en tilværelse som iværksætter, ligesom vi har en tydelig udfordring med at fastholde vores mest talentfulde vækstvirksomheder her i landet.

Hvis Danmark skal være med i toppen, er det nødvendigt med konkurrencedygtige vilkår for både startup og investor. I et nyt vækstkatalog har DVCA derfor 10 forslag til et kommende regeringsgrundlag, som kan gøre Danmark til en iværksætternation i verdensklasse.

”Det er essentielt at rammevilkårene er konkurrencedygtige i forhold til resten af Norden. Vores iværksættere er med til at skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark og er en vigtig del af erhvervslivet. Men for at det kan lykkes, er det vigtigt, at der er adgang til den fornødne kapital fra fx business angels,” siger Jesper Jarlbæk, formand for DVCA’s business angel udvalg og formand for DanBAN.

De 10 forslag, der skal være med til at sætte turbo på Danmark som iværksætternation, indeholder bl.a. forslag til, hvordan investeringer kan bidrage til klimaudfordringen bl.a. gennem grønne startups, hvordan det skal være nemmere at tage springet fra lønmodtager til iværksætter ved hjælp af opsparing, samt hvordan skatter og fradrag skal gøre det lettere for investorer at geninvestere i nye startups.

For yderligere kommentarer kontakt formand for DVCA’s business angel udvalg og DanBAN, Jesper Jarlbæk på 22 20 21 75.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.