Henriettes leder, 28. juni, 2019

Tillykke til Danmarks nye regering               

Efter en 29-dages lang valgkamp og 20 dages efterfølgende forhandlinger, kunne Danmarks nye statsminister, Mette Frederiksen, i den forløbne uge præsentere såvel den nye aftaletekst, som danner ramme om de kommende års politiske arbejde, ligesom hun kunne præsentere sit nye ministerhold. I DVCA glæder vi os til samarbejdet og står naturligvis til rådighed for de nye ressortministre – bl.a. Morten Bødskov og Simon Kollerup som henholdsvis skatte- og erhvervsminister – så vi sammen kan udvikle fælles visioner for Danmarks fremtid.

Regeringen har allerede signaleret, at den vil have fokus på den grønne omstilling, erhvervslivets rammevilkår, adgang til kvalificeret arbejdskraft, national sammenhængskraft på tværs af kommunegrænser og udenlandske virksomheders investeringsmuligheder i Danmark. Det er alle områder, som også vi i DVCA har fokus på, og derfor glæder vi os til at indgå i dialog om, hvordan DVCA’s medlemmer med deres investeringer kan understøtte regeringens målsætninger, og hvordan regeringen kan understøtte investeringslysten i danske virksomheder med stabile og konkurrencedygtige rammevilkår.


ESG er for alvor kommet på agendaen

Det er ikke kun på ministerkontorerne på Christiansborg, at der er sket et holdningsskifte. Det er også tilfældet indenfor investeringsverdenen, hvor ESG – Environmental, Social & Governance – for alvor er blevet en del af due dilligence- og strategiprocesserne, når investorer skal finde nye steder at placere sine penge. Det var nogle af de budskaber, som bl.a. PFA og ATP præsenterede på årets Nordic Private Equity Summit, og som også finder genklang hos Tonni Bülow-Nielsen, Managing Partner i VF Venture i denne måneds videnartikel.

”Det er helt centralt, at de virksomheder, vi samarbejder med, agerer ansvarligt. Både i forhold til deres påvirkning af samfundet, men også i forhold til, at de med stor sandsynlighed lever længere, hvis de har en bæredygtig strategi. Det er et område, der hele tiden udvikler sig i stort set alle brancher i disse år. Derfor har vi også lagt ESG-guidelines ned over vores aktiviteter, og det afspejler, hvad der er blevet common practice i mange fonde.”

I DVCA hylder vi denne udvikling og er glade for, at ESG for alvor er kommet på agendaen. Ikke kun hos investorerne, men også hos DVCA’s medlemmer.

Stor opbakning til Summer-Academy.

Af andre emner, som for alvor er kommet på agendaen, og som er forbundet med ESG, er diversitet, talentudvikling og uddannelse. Derfor afholder DVCA til august vores første Summer-Academy nogensinde, som har til formål at få gjort de unge talenter interesseret i vores økosystem – ikke mindst blandt kvinderne. Derfor er det med stor ydmyghed og stor glæde, at jeg kan fortælle, at det er væltet ind med ansøgninger, og at vi nu er ved at sammensætte holdet af dygtige kandidater, der igennem tre dage til august skal mødes med en lang række af DVCA’s vigtige aktører. Vi glæder os meget til dagene.

Med disse ord ønskes I en rigtig god læselyst – og en rigtig god sommer.

Henriette

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.