Skip to main content

Henrik Sass Larsen bliver ny adm. direktør for DVCA

18. september 2019

DVCA – brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark – har fundet sin nye adm. direktør. Den 1. januar 2020 sætter den tidligere erhvervs- og vækstminister og mangeårige folketingsmedlem Henrik Sass Larsen sig i direktørstolen hos DVCA.

Henrik Sass Larsen

DVCA er brancheforening for venture- og kapitalfonde og business angels – dvs. investorer, som arbejder med at udvikle private danske virksomheder. Investorerne yder et stort bidrag til samfundsøkonomien og er medejere i virksomheder med samlet set 100.000 ansatte og en omsætning på over 100 mia. kr.

Bestyrelsesformand Christian Frigast (DVCA) forklarer, at Henrik Sass Larsen med sin store erfaring og bredde, er den rette profil til at løfte DVCA’s ambition om at være det naturlige samlingspunkt for alle samfundsaktører, som spiller en aktiv rolle med at udvikle virksomheder og samfundsnyttige og bæredygtige løsninger:

“Jeg er meget glad for, at Henrik Sass Larsen har sagt ja til at blive DVCA’s nye adm. direktør. Henriks politiske CV taler for sig selv og jeg kender ham som et menneske, der er utrolig motiveret for at hjælpe dansk erhvervsliv og ikke mindst iværksættere,” siger Christian Frigast.

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget ved udgangen af september efter at have været medlem i næsten 20 år. Heraf en lang årrække i ledelsen af Socialdemokratiet og erhvervs- og vækstminister fra 2013-15. Nu ser han frem til at bruge sine kræfter på at hjælpe private virksomheder, der skaber arbejdspladser i hele Danmark:

”Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark. Ikke mindst som vækst- og erhvervsminister var det netop samarbejdet med erhvervslivet om love, rammebetingelser og vækstplaner, der havde min meget store opmærksomhed. Jeg ser frem til at løfte opgaven sammen med mange gode kræfter i DVCA,” siger Henrik Sass Larsen.

For yderligere oplysninger og kontakt:

Christian Frigast, bestyrelsesformand, DVCA

Kontakt kommunikationsrådgiver Mikkel Faurholdt: 20 55 11 77 eller mikkel@faurholdt.com

Henrik Sass Larsen

(Kun onsdag den 18. september inden kl. 17.00)

Kontakt Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling (Hans Christian Gørup Nielsen på telefon 61 62 34 10)

DVCA – fokus og fakta

DVCA (brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels i Danmark) er en central aktør i indsatsen for at skabe gode og konkurrencedygtige rammevilkår for at starte, drive og investere i virksomheder i Danmark.

Foreningen har over 250 medlemmer, der repræsenterer hele ”økosystemet” af investorer, som vil udvikle Danmarks næste generation af succesrige virksomheder og ruste de etablerede til morgendagens konkurrence. Blandt medlemmerne er ikke blot direkte investorer, men også pensionskasser, familie- og social impact-fonde.

Foreningen samarbejder med alle relevante aktører i samfundet som myndigheder, arbejdsgivere og fagbevægelse, regeringen og Folketinget, banker, enkeltvirksomheder, iværksættere og organisationer. Altid med en dagsorden om at skabe vækst og velstand, at sikre et attraktivt investeringsmiljø og at bidrage til fællesskabet. Foreningens formål er at styrke medlemmernes forretning, netværk, gennemslagskraft og kompetencer, så de bedst muligt kan udfylde deres værdiskabende rolle i samfundet.

DVCA er kendetegnet ved sit dybe samfundsengagement om at sikre gennemsigtighed, god selskabsledelse, etiske retningslinjer og åbenhed om investeringer. Medlemmerne lever op til de høje internationale ESG-standarder (Environment, Social & Governance).

DVCA’s medlemmer:

  • Beskæftiger ca. 100.000 medarbejdere
  • Har en samlet årlig omsætning på over 100 milliarder kroner

DVCA har sekretariat i Børsbygningen på Slotsholmen i det centrale København.

DVCA’s ledelse:

  • Bestyrelsesformand er Christian Frigast, bestyrelsesformand i kapitalfonden Axcel (blandt meget andet tillige bestyrelsesformand i EKF/Danmarks Eksportkredit og næstformand i Post Nord). Bestyrelsen i øvrigt: Klik her  
  • Adm. direktør (fra 1. januar 2020): er Henrik Sass Larsen, afgående medlem af Folketinget siden 2000, erhvervs- og vækstminister 2013-15.

Yderligere information:

www.aktiveejere.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.