Skip to main content

Årsrapport: Kapitalfonde skabter vækst og nye arbejdspladser

20. juni 2017

Pressemeddelelse tirsdag d. 20. juni 2017 

74 virksomheder blev enten købt eller solgt af en kapitalfond i 2016. Det er ny rekord og et tegn på, at kapitalfonde udfylder en større og større rolle i dansk erhvervsliv. Kapitalfonde sikrer arbejdspladser i Danmark og virksomhederne spurter fra den øvrige private sektor, når man måler på alt fra vækst til indtjening og medarbejdertilfredshed.

42 virksomheder blev købt og 32 solgt af kapitalfonde i fjor. Det viser det nye årsskrift fra DVCA, kapitalfondenes brancheforening. De rekordmange handler hænger bl.a. sammen med, at dansk økonomi endelig er fri af finanskrisen. Men fondene holder alligevel lidt igen, forklarer Jannick Nytoft adm. direktør i DVCA.

“Markedet for kapitalfondshandler er glohedt i disse år, hvilket skyldes kombinationen af en stærkere dansk økonomi og så den lave rente udstukket af Den Europæiske Centralbank. At vi ikke ser endnu flere handler, skyldes formentlig at fondene er opmærksomme på, at priserne ikke må blive presset for højt op”. 

Mange nye ansatte

Kapitalfondene have en beskæftigelsesvækst på hele 5,8% i deres virksomheder i 2016, når man fraregner de to outliers DONG og Nets.

“Det understreger, at kapitalfondsejede virksomheder er gode til at skabe arbejdspladser. Den risikovillige kapital, som fondene investerer i helt almindelige danske virksomheder bliver ikke kun omsat til mere vækst på bundlinjen, men giver også råd til at ansætte flere nye kollegaer”, udtaler en tilfreds Jannick Nytoft.

Fonde i førertrøjen

Årsskriftet viser, at kapitalfondenes virksomheder også udmærker sig på en lang række andre parametre. Eksempelvis var den organiske vækst (dvs. væksten i omsætningen fraregnet tilkøb) 7,9% mod kun 4% i det øvrige private i 2016.

Måler man de ansattes tilfredshed med at gå på arbejde, er fondene også bedre end øvrige arbejdsgivere. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at de ansatte i kapitalfondenes virksomheder generelt har et rigtig godt forhold til ledelsen.

Den fulde rapport kan læses ved at trykke på dette link

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.