Milliard-exit af Sitecore gør til Stig Hølledig til årets business angel

Stig Hølledig var tidligere i år med til at overdrage aktiemajoriteten i Sitecore til svenske EQT til en værdiansættelse på 1 milliard Euro. Det sikrede ham i dag DVCA-prisen som årets business angel.
Den garvede business angel Stig Hølledig blev i dag hyldet af sine kollegaer på det årlige business angel årsmøde i Odense. Han vandt DVCA-prisen som årets business angel 2016.

Stig Hølledig har været igennem et sandt eventyr i sin tid hos software-virksomheden Sitecore. I april måned overtog kapitalfonden EQT aktiemajoriteten i Sitecore, som blev værdiansat til 1 mia. Euro – eller 7,5 mia. kroner.

”Det nomineringsfelt vi har haft i år er klart det stærkeste felt i prisens historie. Men Stig skilte sig alligevel ud fra resten af feltet pga. drømmerejsen med Sitecore. Derfor er han årets business angel”, udtaler Jesper Jarlbæk, formand for Danish Business Angels (DanBAN), og fortsætter:

”Stig har som investor og bestyrelsesformand udviklet Sitecore fra en lille iværksætterbiks med en omsætning på 6 mio. kr. og seks ansatte i 2003 til i dag at omsætte for over 1,5 mia. kr. og ansætte 800 på verdensplan. Det er helt unikt”.

Pengene 27 gange igen

Stig Hølledigs Sitecore-succes er ingen tilfældighed. Den erfarne business angel har samlet lavet 13 investeringer i IT virksomheder. Han har gennemført 8 profitable exits – og fået pengene igen i gennemsnit 27 gange.

”Business angels har generelt stor succes med at investere i højteknologiske vækstvirksomheder inden for fx informationsteknologi og Fintech. De høje afkast vidner om, at business angels er topprofessionelle investorer, som hjælper iværksættere til at forløse deres potentiale”, siger Jesper Jarlbæk.

 

Endelig en dansk unicorn

I modsætning til Sverige, Finland og UK har Danmark historisk ikke været dygtige til at udvikle og fastholde vækstvirksomheder med potentiale for at nå en værdi på 1 mia. dollar – de såkaldte enhjørninger eller unicorns.

Stig Hølledigs Sitecore er den første danske unicorn i mere end et årti, og det glæder Jarlbæk:

”Jeg er stolt af, at et af vores medlemmer har sikret Danmark sin første unicon i over et årti. Det er denne slags innovative vækstvirksomheder, som skal gøre Danmark til et rigere samfund i fremtiden”.

Kontaktinformation:

For presseudtalelser kontakt Jesper Jarlbæk, formand for DanBAN og næstformand DVCA, tlf. 22 20 21 75.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.