Nyhedsbrev: December 2021

Hele Aktive Ejeres nyhedsbrev december 2021 kan læses her: Glædelig jul fra Aktive Ejere

En leder af Jonathan SH. Nielsen, direktør i Aktive Ejere

Kære medlem af Aktive Ejere,

2021 lakker nu mod enden. I lysglimt og midlertidigt har man kunnet ane en pandemi-fri hverdag, selvom den lige i øjeblikket desværre har bevæget sig længere væk igen. Håbet til 2022 er, at normaliteten kan indfinde sig, og vi atter kan komme hinanden ved – både sommer og vinter. Særligt først på året satte corona’en sit præg på både aktivitetsniveau og risikovillighed i samfundet såvel som i vores branche. Vi har sammen skullet løfte en stor samfundsopgave, og vi har sammen skullet holde hjulene i gang. I har gjort jeres del, hver gang I har investeret og udviklet jeres virksomheder.

Aktive Ejeres nye aktivitetsrapport taler sit klare sprog, når det kommer til investeringsaktivitet. Det har været et rekordår på det danske venturemarked, og de kapitalfondsejede virksomheder har både i år og sidste år, haft væsentligt højere vækst end andre danske virksomheder. En investeringstrend fremgår tydeligt ved antallet af IT-investeringer. Investeringer der både er forudsætning for, at start-ups kan vokse sig større, men også for at vi som samfund bliver bedre rustet til at skabe grønne og bæredygtige løsninger. De statistikker, foreningen har lagt frem, dokumenterer de danske investeringsfondes aktive deltagelse i og bidrag til vækst og velstand i Danmark.

Med lanceringen af skattekodekset i juni i år ønskede Aktive Ejere på samme vis at synliggøre den positive forskel, som vores medlemmer skaber. Skattekodekset synliggør, at I medlemmer betaler den skat, I skal, og arbejder konstruktivt med skattemyndighederne i de lande, I opererer i.

Desuden har vi netop opdateret foreningens retningslinjer for ansvarligt ejerskab og god selskabsledelse i kapitalfonde. Den seneste opdatering fandt sted i 2019, og der foreligger nu en 2021-udgave, som kan findes på vores hjemmeside og længere nede i dette nyhedsbrev. Retningslinjerne forholder sig både til kapitalfonde og til porteføljevirksomheder, og er et samlet udtryk for ‘best practice’ for ansvarligt ejerskab.

Internt i Aktive Ejere er der også sket forandringer, hvor fire nye medlemmer er blevet valgt ind i bestyrelsen. Atilla Olesen fra Danske Bank, Peter Haahr fra Leo Fondet, Steen Michael Erichsen fra Velliv og Claus Gregersen fra Chr. Augustinus Fabrikker kommer med nye perspektiver til foreningens bestyrelsesarbejde.Den større bredde i bestyrelsen reflekterer, hvordan foreningen samler hele økosystemet af Aktive Ejere.

I oktober kunne vi endelig holde Nordic Fundraising Summit igen, og i november løb Topmødet 2021 af stablen. Det var en sand fornøjelse at kunne samles på tværs af branchen til inspirerende taler, prisuddeling og gallamiddag.En fætter-kusine fest som denne bliver en smule sjovere, når man kan mødes fysisk. Særligt taler om diversitet, blandt andet leveret på overbevisende vis af Helle Thorning-Schmidt, stod frem som et højdepunkt og gav stof til eftertanke hos alle, der lagde øre til.

Diversitet og ESG er også emner, der kommer til at præge foreningens strategi og aktiviteter i året, vi går ind i. Lad os håbe på og lad os se frem til flere fysiske forsamlinger i 2022. Vi glæder os til at teste nye mødeformater og til den daglige dialog med alle jer.

Der skal lyde en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår fra os i Aktive Ejere.

Jonathan SH. Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.