Børsen: Danske pensionskasser investerer kun lidt i venturefonde

Med over 4000 mia. kr. i samlet formue bugner danske pensionskassers sparegris, men kun en brøkdel af pengene tilfalder venturefonde og potentielle vækstkometer. Det er både skidt for dansk økonomi og hæmmer skabelsen af den næste milliardsucces, lyder kritikken fra flere sider i en artikel i Børsen.

Mange virksomheder er flyttet til udlandet for at hente kapital, og dermed er værdiskabelsen i Danmark forsvundet. Jo mere, vi kan få danske pensionskasser og institutionelle investorer til at investere i venturefonde og it-virksomheder, jo mere vil vi se, at det gavner dansk økonomi,” siger Niklas Zennström som er investorfor og tidligere medstifter i Skype.

Henriette Kinnunen: Danske vækstvirksomheder skal kunne konkurrere 

I regeringens iværksætterpanels anbefalinger peges der på manglen på risikovillig kapital til virksomheder i det spæde stadie og pensionskassernes begrænsede risikovillighed over for danske startups som store udfordringer.

“Vi er enige med Niklas Zennström og ærgrer os over, at der er så få midler fra pensionskasserne, der går til venturefondene,” siger Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA, brancheorganisation for venture- og kapitalfonde samt business angels.

“Det værst tænkelige scenarie er, at vækstvirksomheder ikke får adgang til risikovillig kapital, og at de taber kapløbet til udenlandske virksomheder. Vi har brugt lang tid på at bygge iværksætterøkosystemet op, og det er ikke nu, vi skal hive tæppet væk under det,” fortsætter hun.

Finansministeren: Pensionskasser har soleklart ansvar 

Noget tyder på, at regeringen er klar til at lægge pres på pensionskasserne.

I det dugfriske årsskrift fra DVCA er finansminister Kristian Jensen (V) citeret for følgende:

“Pensionskasserne har et soleklart ansvar for at bidrage til udviklingen af danske virksomheder gennem deres investeringer, for ellers risikerer de jo, at de arbejdspladser, hvor deres egne medlemmer befinder sig, langsomt eroderer.”

Du kan læse hele artiklen i Børsen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.