Nyhedsbrev: Februar 2022

Hele Aktive Ejeres nyhedsbrev februar 2022 kan læses her: Nyhedsbrev februar 2022

En leder af Henrik Sass Larsen, administrerende direktør i Aktive Ejere, og Jonathan SH. Nielsen, direktør i Aktive Ejere

Kære medlem af Aktive Ejere,

Bedst som vi troede, at vi kiggede ind i en normalisering af verden efter corona, så er en storkrig brudt ud i Europa. Russernes militære aggression er der ikke noget nyt i – de var allerede ophavsmænd til frosne konflikter i Ukraine, Georgien og Moldova. Alligevel er det enorme angreb, vi nu er vidne til noget helt andet.

Terrorbombedementer af civile og trusler om brug af atomvåben hører ingen steder hjemme i 2022 – hvis det da nogensinde har gjort det. Som disse ord skrives, kommer nyheden om at flere 2.000 civile allerede er afgået ved døden – mænd og kvinder, gamle og unge, og helt små børn. Det er slet ikke til at bære. Alle er tvunget til at tage stilling, og for alle kan det koste noget. Som jeres brancheorganisation er vi ikke i tvivl om, hvor vores sympati ligger.

Vi har derfor lånt de ukrainske farver til vores logo her i den næste tid, vi bakker utvetydigt op om de sanktioner, som Danmark og en lang række andre nationer, har påført Rusland, og vi leder efter måder, hvor vi kan støtte ukrainske kollegaer og andre der lider under krigens direkte konsekvenser – gerne i samarbejde med jer som medlemmer.

Samtidig er vi udmærket klar over, at situationen kan være svær at håndtere for dele af erhvervslivet, ligesom den betyder, at vi kigger ind i en økonomisk usikker fremtid. Igen kan forsyningslinjer blive forstyrrede, renter og inflation kan vokse, og oprustning vil alt andet lige skabe nyt pres på de offentlige finanser.

Vi håber derfor, at I har bemærket den mail, vi sendte til en del af jer forleden – skaber krigen og dens mange konsekvenser udfordring for jeres virksomheder, så giv os endelig besked. Ring eller skriv en mail. Vi medvirker gerne til at skabe konstruktiv dialog mellem private aktører og relevante myndigheder samt politiske beslutningstagere. Ligesom under coronaens første dage må vi rykke sammen i bussen og finde løsninger på de problemer, der opstår.

Forhåbentlig vil krigen være hurtigt afsluttet og den gale mand i Kreml skiftet ud med mere moderate kræfter, men det er desværre ikke på nuværende tidspunkt til at sige.

Konflikten kan lige såvel blive langvarig, og vi kan endnu ikke være sikre på, at den lader sig inddæmme. Så sent som i går kom den belarusiske diktator Alexander Lukashenko til at offentliggøre et kort, der tyder på, at Rusland også har militær appetit på det lille land Moldova.

Det bedste er i den situation at forberede sig på forskellige scenarier, og ligesom vi gerne vil forstå, hvor I forbereder jer, så medvirker vi også til, at I bliver hørt og forstået.

Med venlig hilsen,

Henrik Sass Larsen & Jonathan SH. Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.