Velkommen til nyt iværksætterpanel – men sæt handling bag

Velkommen til nyt iværksætterpanel – men sæt handling bag

DVCA, der er talerør for danske business angels og venturefonde, hilser regeringens nye iværksætterpanel velkommen. Men lad det ikke blive en sovepude, lyder opfordringen.

Danmark skal være blandt de bedste iværksætterlande i Europa. Det er er målsætningen for regeringen, som i dag har offentliggjort sit nye iværksætterpanel. Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, har set nærmere på panelets kommissorium.

Må ikke blive sovepude

Konkret skal iværksætterpanelet belyse, hvilke udfordringer og barrierer iværksættere står overfor og stille forslag til bedre rammevilkår. Jannick Nytoft bemærker: “Reelt kender vi de største udfordringer allerede. Vores unge iværksættere og investorer har for ringe rammevilkår, og det bremser vækst både i opstartsfasen og i de den senere vækstfase.”

Jannick Nytoft hilser det nye panel varmt velkommen, men håber samtidig ikke, at det bliver en sovepude for handling: “Der er allerede grydeklare forslag, tag eksempelvis regeringens vækstteam med Kåre Schultz i spidsen, som forleden foreslog en stribe forbedringer på iværksætter-området. Dem kan politikerne sagens handle på allerede nu.” 

Korrekt fokus på vækstvirksomheder

Jannick Nytoft roser regeringen for at sætte fokus på at skabe flere vækstvirksomheder: “Det danske paradoks er, at vi skaber flere og flere nye virksomheder, men at alt for få udvikler sig til store succesvirksomheder på den lange bane.”

Danmark har kun halvt så mange højvækstvirksomheder, som i Storbritannien, forklarer Jannick Nytoft – og sætter et konkret billede på: “Rejser du til London og tager på sightseeing med en rød dobbeltdækkerbus, vil 47 ud af 1.000 virksomheder, du passerer, være en højvækstvirksomhed. På samme tur i København er det kun 25 ud af 1.000.”

Væk med iværksætterskatten på udbytter

Jannick Nytoft forventer, at det nye panel vil se meget kritisk på den udskældte iværksætterskat på udbytter, som årligt afskærer små virksomheder fra livsnødvendig kapital: “At afskaffe iværksætterskatten vil frigøre milliarder fra private til unge iværksættere frem mod 2025,” runder Jannick Nytoft af.

For yderligere kommentarer kontakt Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA. Mobil 2711 2073, e-mail: jny@dvca.dk eller presseansvarlig Ruben Kidde, Mobil 5386 2808, e-mail: ruk@dvca.dk 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.