Skip to main content

Forslag fra vækstteam kan føre til guldregn fra investorerne

31. marts 2017

Pressemeddelelse: Venturefonde, der investerer i lovende danske life science virksomheder, jubler over det nye forslag fra regeringens vækstteam for life science. Især forslagene om lavere kapitalskat og afskaffelse af iværksætterskatten vil bane vejen for flere investeringer og øget eksport.

200 milliarder. Så meget skal danske life science virksomheder eksportere for i 2025, hvis det står til regeringens vækstteam for life science. Teamets forslag kan føre til en guldregn fra investorerne, vurderer venturefondenes brancheforening i Danmark, DVCA.

Kapitalskatten skal ned på norsk og svensk niveau

Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, roser udspillet i skyhøje vendinger: “Der er en knivskarp analyse af, at de tårnhøje danske kapitalskatter gør, at lovende danske biotek selskaber sælges til udlandet eller børsnoteres i andre lande.” 

Konkret foreslår vækstteamet, at kapital- og aktieindkomstbeskatningen skal reduceres, så den følger niveauet i det øvrige Skandinavien og OECD. “Det kan man oversætte til, at skatten, som i dag er oppe på 42%, som minimum skal sætte ned til 24-30%, hvilket er niveauet i Norge og Sverige. Det er en stensikker vej til flere børsnoteringer i Danmark”, bemærker Jannick Nytoft.

Jannick Nytoft, adm. dir., DVCA
Iværksætterskatten på udbytter lægges i graven

Vækstteamet vil også give dødsstødet til den udskældte iværksætterskat på udbytter. Hensigten er at skabe bedre vilkår for business angels og private, der ønsker at investere i iværksætteri.

“Det skadelige ved iværksætterskatten på udbytter er, at små investorer, der ejer under 10% i en virksomhed, pålægges en ekstraskat på 15,4%, som de store investorer ikke betaler. At afskaffe iværksætterskatten vil frigøre milliarder fra private til unge iværksættere frem mod 2025”, vurder Nytoft.

Vækstteamet foreslår også, at indføre en aktiesparekonto, som kan styrke aktiekulturen. Afskaffelse af iværksætterskatten og aktiesparekontoen er gamle DVCA-forslag. Det samme er forslagene om afskaffelse af underskudsfremførsel, genindførsel af syndikeringslån og højere skattekreditter.

Aktieløn skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft

Står det til vækstteamet bør skattereglerne ændres, så der gives bedre mulighed for at aflønne medarbejdere i aktier, optioner og warrants.

Det letter de unge virksomheders adgang til dygtige medarbejdere, vurder Jannick Nytoft: “Højt kvalificerede specialister bliver tiltrukket af virksomheder, hvor de kan få del i væksten, hvis virksomheden bliver en stor succes. Aktieløn er win-win for virksomheder og medarbejdere”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.