700.000.000.000 kr. leder efter investeringer i Danmark

700.000.000.000 kr. leder efter investeringer i Danmark

Pressemeddelelse 

Store udenlandske pensionskasser og repræsentanter fra velhavende familier i Europa besøger Danmark onsdag og torsdag. Investorerne, som har godt 700 mia. kr. på lommen, håber at få pengene til at yngle gennem investeringer i danske startups og SMV’er.

DVCA afholder onsdag og torsdag den tiende udgave af Nordic Fundraising Summit (NFS) i København.

Her mødes investorer fra hele verden med nordiske venture- og kapitalfonde for at indgå nye samarbejder, der kan medføre milliardinvesteringer i danske virksomheder.

Rejser over Atlanten for se på danske investeringer
Blandt de 36 deltagende investorer er både pensionskasser, banker og velhaverfamilier fra en række europæiske lande samt USA og Canada. Investorerne forvalter tilsammen godt 700 mia. kr., hvilket svarer til over en tredjedel af Danmarks BNP.

Investorerne kommer, fordi de tror på, at danske virksomheder og nordiske kapitalfonde kan noget særligt, forklarer Henriette Kinnunen, der er administrerende direktør i DVCA.

“Når investorerne flyver halvvejs rundt om jorden til Danmark fra eksempelvis Canada og USA, så er det udtryk for, at vi har mange lovende virksomheder i Danmark og Norden, og at investorerne finder det attraktivt at investere i nordiske fonde.”

Stor interesse for danske iværksættere
På Nordic Fundraising Summit deltager 63 venture- og kapitalfonde, hvoraf en stor del er danske fonde. Venturefondene arbejder typisk med at udvikle iværksættervirksomheder indenfor f.eks. informationsteknologi eller Life Sciences. Kapitalfondene ejer omvendt etablerede virksomheder, f.eks. indenfor industri og handel.

Det er tiende år, at NFS afholdes, og de seneste år har der været øget interesse fra udlandet overfor navnlig danske venturefonde, som specialiserer sig i at investere i unge lovende iværksættervirksomheder:

“Mere end hver tredje investor indikerer overfor DVCA, at de har interesse i at få afkast gennem investeringer i venturefonde og de iværksættervirksomheder de ejer. Vi har mange lovende iværksættere i Danmark, som eksempelvis arbejder med kunstig intelligens og ‘Internet of Things’, og det er ikke gået de store investorers forretningsnæse forbi,” fortæller Henriette Kinnunen.

Udenlandske investeringer øger produktiviteten
Det har i årevis været et problem for den danske økonomi, at vi, ligesom andre vestlige lande, har en for lav produktivitetstilvækst. Løsningen er bl.a. at tiltrække mere vækstkapital til virksomhederne via investeringer i venture- og kapitalfonde.

“Kapitalfondsejede virksomheder er mere produktive end andre virksomheder og vi ved at investeringer i startup virksomheder har utrolig stor samfundsøkonomisk effekt. Nordic Fundraising Summit bidrager forhåbentlig til endnu flere udenlandske investeringer i fremtidens produktive virksomheder”, afslutter Henriette Kinnunen.

Venture og kapitalfonde i Danmark forvalter over 100 mia. kr., som målrettes til at skabe stærkere danske iværksættervirksomheder og SMV’er. Omkring halvdelen af pengene er tiltrukket fra udlandet.

Pressen er velkommen

NFS afholdes onsdag d. 14 og torsdag d. 15 marts, Weidekampsgade 6, 2300 København S.

Pressen er velkommen begge dage ved forudgående henvendelse til presseansvarlig Ruben Kidde på ruk@dvca.dk eller mobil 5386 2808.

 

Kontaktinformation 

For yderligere kommentarer kontakt adm. direktør i DVCA Henriette Kinnunen på tfl. 2889 2133 / e-mail hki@dvca.dk eller presseansvarlig Ruben Kidde, tlf. 5386 2808 / e-mail: ruk@dvca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.