Skip to main content

Aktive Ejeres prismodtagere 2021

16. november 2021
Aktive Ejeres prismodtagere til Topmødet 2021

I forbindelse med Topmødet 2021 uddeler Aktive Ejere fire priser til de fonde og investorer, der har gjort sig særligt bemærket i økosystemet af aktive ejere i Danmark det seneste år.

Selvom covid-19 prægede aktivitetsniveauet på det danske investeringsmarked, formåede branchen alligevel at holde hjulene i gang. Dette var også helt afgørende, for det er en samfundsopgave, der løftes, når der investeres. 

Vi har fornøjelsen af at tildele Årets Kapitalfond 2021 til Via equity, som har formået at rejse rekordhøj kapital i en ellers turbulent tid. Via equity gennemførte et højt profileret secondary salg af VIA equity Fond II og III med stor international interesse. De realiserede også en række markante exits og ydede et positivt bidrag til branchens ry med blandt andet høje ESG-standarder.

SEED Capital vinder prisen som Årets Venturefond, og er en af de stærkeste early-stage venturefonde, vi har i det danske økosystem. De yder aktivt ejerskab i de virksomheder, de investerer i, og bistår dem i at sikre investorer i international rækkevidde. Trustpilots børsnotering på London Stock Exchange med en værdiansættelse på 9,69 mia. kr. er blandt de stærke exits, som SEED Capital har realiseret det seneste år.

For første gang hylder Aktive Ejere også den fond, der har investeret i en grønnere fremtid, et mere bæredygtigt samfund, eller i nye forretningsmetoder, der hjælper vores klode. Den Grønne Pris går til Nordic Alpha Partners, hvis grundfilosofi er økonomisk bæredygtighed. Med børsnoteringen af Green Hydrogen Systems holdes en lovende virksomhed, der kan lagre grøn strøm i hydrogenmolekyler, på danske hænder.

Afslutningsvis vil Aktive Ejere gerne hylde en fond eller privat aktør, som har gjort noget ekstraordinært for at understøtte og fremme foreningens mission: ”at skabe konkurrencedygtige rammer for aktivt ejerskab”. Prisen for en særlig indsats i 2021 tildeles Tommy Ahlers, der i mange år været en positiv stemme i og for iværksættermiljøet, og som i sin tid i Folketinget udarbejdede og præsenterede et omfattende iværksætterudspil, der fortsat er det store oppositionspartis officielle politik.

Yderligere information: Direktør Jonathan SH. Nielsen på tlf. 2284 1989 eller mail jonathan@aktiveejere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.