Erhvervspakke med potentiale og klare skønhedspletter

Pressemeddelelse:

Erhvervspakke med potentiale og klare skønhedspletter

Jannick Nytoft, DVCA-prisen
Jannick Nytoft sætter ord på erhvervsudspillet 

Regeringen vil indføre et investorfradrag for iværksætteri, bedre vilkår for aktieløn og en aktiesparekonto. Det er forslag, der er vokset i DVCA’s baghave, men der er plads til klare forbedringer i de kommende år.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået aftale om en erhvervspakke, som indeholder en række af DVCA’s forslag til, hvordan Danmark styrkes som investeringsland.

Ifølge Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, indeholder pakken mange af de rigtige ting. Men der er behov for at tiltagene i fremtiden gøres endnu mere potente. Det at indføre initaitiverne nu, skaber mulighed for at bygge ovenpå i de kommende år. Dog er det ærgerligt, at den generelle aktiebeskatning ikke sænkes ift den nuværende brandbeskatning.

Aktiesparekonto er en god begyndelse

DVCA’s forslag om en aktiesparekonto indgår i erhvervspakken – dog i en mindre ambitiøs udgave end iværksættere og investorer oprindelig havde ønsket sig, idet der er en øvre grænse på 50.000 kr. (stigende til potentielt 200.000 kr.) for investeringer via ordningen. Jannick Nytoft udtaler:

“Aktiesparekontoen sænker skatten på aktiegevinster for helt almindelige danskere fra 27 pct. til ca. 17 pct., og det vil få titusinder af danskere til at investere mere på børsen. Men når det er sagt, så er ordningen markant mindre attraktiv end i Sverige, hvor der slet ikke er nogen øvre beløbsgrænse og en beskatning på 1/3 af den danske. Derfor vil den danske aktiesparekonto først for alvor blive en succes, når den bliver udvidet og mere attraktiv.”

Jannick Nytoft noterer med ærgrelse, at regeringens oprindelige forslag om at lempe den generelle aktieavancebeskatning er ude af pakken, hvilket han betegner som udspillets helt store skønhedsplet.

Investorfradrag styrker iværksætter-Danmark

Aftaleparterne vil have flere danskere til at skyde penge i iværksættervirksomheder ved at give et skattefradrag til deres investorer. DVCA har i adskillige år arbejdet for investorfradraget med henvisning til lignende ordninger, som har haft enorm succes i Storbritannien.

“Investorfradraget er en kærkommen forbedring, som alt andet lige vil sætte gang i flere risikovillige investeringer herhjemme, og det er en fin begyndelse, men langtfra så ambitiøst som den britiske inspiration,” udtaler Jannick Nytoft.

DVCA-direktøren roser samtidig aftaleparterne at gennemføre DVCA’s forslag om mere liberale regler for investering af private pensionsmidler. Danskerne er et af de folkefærd, som sparer mest op til pension, og det er nødvendigt, at flere af de penge kommer ud at gøre gavn i iværksættervirksomheder, mener Nytoft.

Aktieløn kan mindske flaskehalsproblemer

Erhvervspakken forbedrer reglerne for ansatte med medarbejderaktier, og det glæder DVCA, der tidligere har fremlagt forslag på området. Det er positive elementer, især for mindre vækstvirksomheder i udspillet, men i den perfekte verden var der slet ikke et loft for virksomhedernes muligligheder for at tildele aktier til almindelig aktieavancebeskatning.

“Små vækstvirksomheder kan ikke konkurrere på løn med store etablerede virksomheder, og derfor er iværksætterne særligt hårdt ramt af flaskehalsproblemer. 6 ud af 10 vækstvirksomheder har problemer med at rekruttere specialister, men med det nye udspil får de mulighed for at tiltrække flere ansatte med løftet om medejerskab i virksomheden,” udtaler Jannick Nytoft.

 

Kontakt

For yderligere kommentarer kontakt Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA. Mobil 2711 2073, e-mail: jny@dvca.dk eller presseansvarlig Ruben Kidde, Mobil 5386 2808, e-mail: ruk@dvca.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.