Skip to main content

Børsen: Kapitalfondes børsnoteringer klarer sig bedre

6. marts 2018

De selskaber, som er blevet børsnoteret af en kapitalfond, leverer sammenlagt et bedre afkast end andre selskaber.
Det viser en analyse fra DVCA.

Kapitalfondes børsnoteringer klarer sig bedre end rygtet  

Kapitalfonde har stået på mål for en del kritik i forhold til børsnoteringer, men tallene siger noget andet. I hvert fald hvis man ser på en analyse lavet af  DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, som har sammenlignet de selskaber, der er blevet børsnoteret af en kapitalfond siden 2010, med øvrige selskaber.

Ifølge analysen har de ni selskaber, det drejer sig om, sammenlagt leveret et afkast, der er 75,7 procentpoint højere end de øvrige ti selskaber, som er gået på børsen siden 2010. Hvis man sammenligner med C20 GI-indekset, så er afkastet 24,6 procentpoint højere.

“Den her undersøgelse giver et mere retvisende billede af, at det er de rigtige virksomheder, som kapitalfondene lader børsnotere – i hvert fald i forhold til at skabe afkast til aktionærerne,” siger Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA.

Sikrere investering

Robert Spliid, ekstern lektor på CBS og ph.d. i kapitalfonde, er ikke overrasket over analysens konklusion.

“Kapitalfonde er jo sat i verden for at professionalisere selskaber. Så det er det, man burde forvente, ellers er der ingen idé i, at selskaberne kommer igennem den der professionalisering,” siger han og tilføjer, at det drejer sig om så få børsnoteringer, at det er svært at lave videnskabelige konklusioner på analysen.

Samme tendens i Sverige 

Henriette Kinnunen fortæller, at DVCA-analysen er lavet med inspiration fra en svensk undersøgelse foretaget af revisionsselskabet KPMG i Sverige, som også giver et positivt billede.

“(…) Kapitalfondene har en egeninteresse i at lave gode børsintroduktioner for derved at skabe tillid i markedet. Både den svenske og den danske analyse viser, at det er de faktisk rigtig gode til,” siger hun

 

Du kan læse hele artiklen her (kræver login).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.