Danske vækstvirksomheder er i høj kurs hos udenlandske investorer

Pressemeddelelse, København, 31. maj 2019

En ny analyse fra venturefondenes brancheforening, DVCA, viser, at udenlandske ventureinvestorer i den grad har fået øjnene op for danskfødte iværksættere.
Siden 1. januar 2016 har investorerne i alt investeret 11,7 mia. kr. i iværksætterne, og udenlandske investorer har deltaget i de fleste investeringsrunder.

Iværksætterne skaber fremtidens jobs og fornyr erhvervslivet. Med deres gå-på-mod, dygtighed og gode ideer skaber de fremtidens Novo, Lego og Danfoss i Danmark. Benzinen på iværksætternes motor er ventureinvestorernes kapital, netværk og kompetencer. Derfor glæder DVCA sig over, at ventureinvestorerne i den grad har fået øjnene op for danskfødte vækstvirksomheder:

”Det er virkeligt imponerende, at danskfødte vækstvirksomheder har kunnet tiltrække 11,7 mia. kr. på mindre end 3½ år. Jeg glæder mig også over, at de årlige investeringer er mere end fordoblet siden 2016,” udtaler Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA.

Flere unicorns på vej

DVCA’s analyse viser, at den stigende interesse i den danske startup-scene er med til at løfte niveauet for iværksætteri. Tal fra undersøgelsen viser, at der er sket en fordobling af investeringer i danskfødte virksomheder fra ca. 2,4 mia. kr. i 2016 til godt 5 mia. kr. i 2018. Det er positivt for de danske startups, og det peger i retning af at flere fremtidige unicorns grundlægges i Danmark, vurderer Gorm Boe Petersen, underdirektør i DVCA:

”Vores analyser af investeringsaktiviteten viser klart, at der er udsigt til flere unicorns i Danmark i de kommende år. Samtidig peger det også i retning af, at det danske startup-miljø er blevet mere modent og velfungerende.”

Men undersøgelsens resultater er samtidig et opråb til politikerne om ikke at tabe Danmarks fremtidige vækstvirksomheder til udlandet. De sidste 20 år har Norden udviklet 15 såkaldte unicorns – vækstvirksomheder med en værdi over $1 mia. – af disse er 6 udviklet i Danmark, men på grund af begrænset adgang til risikovillig kapital er fire flyttet til udlandet.


For yderligere kommentarer kontakt venligst:

Henriette Kinnunen, administrerende direktør i DVCA, +45 28 89 21 33

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.