DVCA: Liberal Alliances iværksætterudspil er fremsynet

Pressemeddelelse, København, 31. maj 2019

Liberal Alliance har i dag fremlagt et nyt iværksætterudspil med i alt 15 forslag, som får fuld opbakning fra DVCA – brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels.

Stor ros til forslaget om at afskaffe iværksætterskatten

Ét af Liberal Alliances forslag er at afskaffe den såkaldte iværksætterskat, som er en skat på investeringer, der udelukkende rammer minoritetsaktionærer i unoterede selskaber. Dermed hæmmer den iværksætternes adgang til den vækstkapital, som er afgørende i forhold til at skabe fremtidens arbejdspladser. Formand for DVCA’s business angels udvalg, Jesper Jarlbæk, udtaler:

“Hvis vi ønsker, at små danske virksomheder skal blive til internationale succeser med tusindvis af ansatte i Danmark, så er vi som samfund nødt til at give dem samme rammevilkår at operere ud fra, som man gør i vores nordiske lande. Og et rigtigt skridt i den retning vil være at afskaffe iværksætterskatten helt.”

Iværksætterskatten er en skat, som pålægges minoritetsaktionærer i unoterede selskaber, når de får udbetalt udbytte fra selskabet. Skatten rammer kun minoritetsaktionærer – ikke majoritetsaktionærer – og medfører en samlet marginalbeskatning på i alt 61,7 pct. for dem, der er omfattet af beskatningen, hvilket bl.a. tæller business angels.

Behovet for at få aktiveret vækstkapital er stort

DVCA har for nylig offentliggjort sine egne 10 forslag til, hvad der skal gøre Danmark til en iværksætternation i verdensklasse. Omdrejningspunktet for disse forslag er bl.a. iværksættervirksomhedernes mangel på kapital. DVCA´s administrerende direktør, Henriette Kinnunen, glæder sig derfor over Liberal Alliances forslag om at ændre reglerne for rate- og kapitalpensioner og liberalisere virksomhedsskatteordningen. Det vil være en håndsrækning til de mange iværksættere, der tørster efter kapital, lyder det fra DVCA’s administrerende direktør, Henriette Kinnunen:

“Danskerne har i dag opsparet for over 100 mia. kr. i virksomhedsskatteordningen og næsten 1.000 mia. kr. på deres rate- og kapitalpensioner. Hvis bare en lille del af disse midler kan gå til iværksættere, så vil det virkelig styrke iværksætteriet i Danmark”

DVCA´s 10 forslag til, hvordan Danmark kan blive en iværksætternation i verdensklasse kan ses her.

For yderligere kommentarer kontakt venligst:

Henriette Kinnunen, administrerende direktør i DVCA, +45 28 89 21 33

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.