Danske virksomheder europamestre i at tiltrække kapital

Danske virksomheder europamestre i at tiltrække kapital

Pressemeddelelse 19.12.2017

Små- og mellemstore danske virksomheder tiltrak flest investeringer fra kapitalfonde i Europa i 2016. Det er særligt IT-virksomheder, der modtager flere investeringer. Men også handel-, service- og industrivirksomheder er populære.

Danske SMV’er er dygtige til at tiltrække investeringer fra kapitalfonde i ind- og udland. Faktisk så dygtige, at de sidste år tiltrak mest kapital i Europa, relativt til størrelsen på BNP.

Det viser en opgørelse fra Vækstfonden og DVCA på baggrund af tal fra Invest Europe.

Udlandet flokkes om danske SMV’er

Internationale kapitalfonde er blevet mere sultne efter danske SMV’er, og investeringerne har haft en kraftigt opadgående trend de senere år. Forklaringen er, at danske SMV’er har opbygget et stærkt renommé, mener Henriette Kinnunen, adm. direktør i kapitalfondenes brancheforening DVCA, som i en årrække har fulgt området.

“Selvom Danmark er et lille marked, så flokkes danske og udenlandske investorer i disse år om vores mest lovende SMV’er. Succeshistorier som eksempelvis HusCompagniet, Stick’n’Sushi og Netcompany med over 1.000 ansatte viser, at mange virksomheder i Danmark har et stort vækstpotentiale,” siger Henriette Kinnunen.

Populære IT-virksomheder

Det er især virksomheder, der arbejder med IT, der tiltrækker flere investeringer fra kapitalfonde. I fjor investerede den norske kapitalfond FSN ekempelvis i Netcompany og svenske EQT investerede i Sitecore. At omkring 40% af de penge, som kapitalfonde investerer i Danmark, er målrettet IT-virksomheder overrasker ikke Henriette Kinnunen.

“Kapitalfonde er begyndt at investere i IT-selsskaber de senere år, fordi de ofte rummer et potentiale for vækst, fondene kan indfri. Det ser man eksempelvis med EQT’s køb af Sitecore, hvor man vil investere i at virksomheden udfolder sig globalt” siger direktøren.

Stigning indenfor service og handel og industri 

Også de mere klassiske investeringer i virksomheder indenfor service, handel og industri er i fremgang, fortæller Henriette Kinnunen:

“Kapitalfonde investerer ofte i små- og mellemstore handel- og industrivirksomheder fordelt over hele landet. Det er fondenes metier at finde virksomheder, hvor der er et uforløst potentiale og investere i at skabe højere vækst,” afslutter DVCA-direktøren.

Læs hele analysen “Årsopgørelse 2016: Det danske marked for buyout-kapital”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.