Bootstrapping: DVCA ønsker flere udenlandske talenter

Danmark skal tiltrække flere udenlandske talenter

Danske startups mangler ikke kun risikovillig kapital men også kompetente medarbejdere. Og i et globalt marked, søger vækstvirksomheder hen, hvor de kan finde de ansatte, der skal til, for at virksomheden kan udfolde sit potentiale. Og lige nu er det ikke i Danmark, fortæller Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA, til det nye iværksættermedie Bootstrapping.dk.

Henriette Kinnunen, adm. direktør i DVCA

Mere uddannelse og bedre rammevilkår

På den lange bane skal der sættes ind med livslang efteruddannelse og justeringer af hele uddannelsessystemet.

På den korte bane skal det være langt mere attraktivt, end det er i dag, for talenter udefra at søge mod Danmark.

”Danmark er som lille land i en global verden udfordret af, at både virksomheder, investorer og de mest talentfulde medarbejdere er mobile og kan flytte hen, hvor det er mest attraktivt. I dét regnestykke kommer man ikke uden om, at bl.a. danske tech-iværksætterne skriger på kvalificeret arbejdskraft. Hvis vi skal kunne holde på dem, så de bliver ved med at vokse i Danmark, er vi nødt til at skabe bedre rammer, bl.a. for at få udenlandske talenter til landet,” siger Henriette Kinnunen.

Udenlandsk arbejdskraft er et must

Forskerskatteordningerne kræver, at virksomhederne tilbyder en meget høj løn, som de færreste startups kan honorere.

”Vi står over for en reel flaskehals i forhold til at kunne tiltrække de rette kompetencer. Risikoen er, at vækstvirksomhederne bliver nødt til at flytte hen, hvor kompetencerne er. Der er et akut behov for bl.a. at lempe på forskerskatteordningen, hvis man vil udnytte det fulde potentiale, der er for vækst i Danmark i nye danske selskaber,” siger Henriette Kinnunen.

Hun henviser til en analyse, som DVCA lavede tidligere på året, der viser, at otte ud af ti venturestøttede tech-virksomheder forventer, at de får svært ved at kunne ansætte de rigtige nøglemedarbejdere næste år.

Læs hele artiklen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.