Skip to main content

DVCA har kontaktet Folketingets skatteudvalg

25. maj 2020

Debatten om skattely raser, og flere af DVCA’s medlemmer er i den forbindelse blevet hængt ud af medier og en kontroversiel skatteeksperts hjemmelavede definition af, hvad skattely er.

Flere af de involverede virksomheder har selv taget til genmæle, men på vegne af Danmarks aktive virksomhedsejere i venture- og kapitalfonde, business angels, familiekontorer og pensionskasser har vi villet knytte et par ord til sagen. Derfor forklarer vi i et brev, der er sendt til Folketingets Skatteudvalg, hvorfor man benytter sig af for eksempel små øer til at registrere selskaber, og hvorfor det kan være en fin løsning.

Vi tager naturligvis klart afstand fra brugen af aggressiv skatteplanlægning. Enhver skal overholde loven og dens intentioner. Det gør vores medlemmers virksomheder heldigvis også. Selvom virksomhederne har fyldt avisernes spalter, drejer det sig nemlig om danske virksomheder, der betaler skat i Danmark. At disse virksomheder har udenlandske investorer i deres ejerkreds, ændrer ikke på dette faktum.

Danmark er en lille åben økonomi, og vækst i vores virksomheder er ofte afhængig af at kunne tiltrække internationale investorer – både hvis virksomhederne er i problemer og har brug for kapitalindsprøjtninger, og hvis de har brug for assistance til at kunne indfri deres vækstpotentiale. Derfor bør det heller ikke opfattes som odiøst at benytte skattetransparente strukturer, der forhindrer dobbeltbeskatning eller giver stabilitet og sikkerhed for hvilken skat, der skal svares i hvilket land.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.