ITWatch: Ny DVCA-direktør ønsker bedre vilkår for startups

Der skal skabes bedre vilkår for investering i tech-selskaber og andre danske startups, så venture og kapitalfonde kan komme mere på banen. Det siger Henriette Kinnunen, ny direktør for kapital- og venturefondes brancheforening om sine planer i det nye job.

Henriette Kinnunen

Henriette Kinnunen tiltæder 4. december som direktør for DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels. Hun kommer til fra bl.a. at have arbejdet for Cepos og skrevet ledere for dagbladet Børsen. 

For Henriette Kinnunen handler det i særdeleshed om, at bruge posten til at bane vej for bedre vilkår for investorer, der skal hjælpe selskaber, små som store, frem mod vækst og udvikling. Det siger hun i dette interview med ITWatch.

Hun henviser til tal der viser, at Storbritannien har dobbelt så mange højvækstvirksomheder sammenlignet med Danmark:

“Det har de fordi briterne forkæler deres startups med fradrag for iværksætterinvesteringer og attraktive vilkår for aktieaflønning. Min mission er, at danske virksomheder skal kunne tiltrække kapital på konkurrencedygtige vilkår.”

Kinnunen mener, at den høje danske beskatning af aktier, udgør en bremseklods for vækst og innovation i Danmark: 

“Kapitalgevinstbeskatningen er meget høj i Danmark og det er et oplagt sted at sætte ind. Så længe Danmark opererer med en aktiegevinstbeskatning på 42 pct., så er vi bagud på point overfor de lande vi normalt sammenligner os med. I Norge og Sverige kommer beskatningen eksempelvis helt ned på 24-25 pct., hvilket går ud over de små og mellemstore virksomheder, der kæmper om investeringskronerne.”

Du kan læse hele interviewet her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.