Henriettes leder, august 2019

Solen står lidt lavere på himlen, sommeren går snart på hæld, og vi håber at alle har haft en god og velfortjent ferie. Siden sidst er der sket en del på den politiske front, hvor regeringen har konstitueret sig og nye ministre er udpeget.

Centralt for DVCA er i den forbindelse Simon Kollerup som erhvervsminister, Morten Bødskov som skatteminister og Nicolai Wammen som finansminister. Stort tillykke til dem, og regeringen som helhed, som vi naturligvis ser frem til at samarbejde med.

Der er nemlig en del ambitioner i det såkaldte forståelsespapir mellem regeringen og dens støttepartier, som DVCA’s medlemmer kan levere på. Eksempelvis fremhæver partierne, at klimaomstillingen rummer en stor mulighed for dansk erhvervsliv herunder grønt iværksætteri.

Vi ser frem til Summer-Academy

På DVCA’s sekretariat glæder vi os til, og har næsten sommerfugle i maven over, at afholde den første udgave af DVCA’s Summer-Academy. Summer-Academy er et uddannelsesforløb målrettet studerende og young professionals med interesse for risikovillige investeringer og som løber af stablen den 14.-16. august hos Bech-Bruun, der velvilligt har stillet lokaler til rådighed.

I det hele taget har opbakningen været stor. Ikke kun fra deltagerne, hvor vi har udvalgt 60 mænd og kvinder. Også vores samarbejdspartnere har vist stor interesse for uddannelsesforløbet, som er støttet af bl.a. Bech-Bruun, Bain & Company, Sampension, Axcel og ByFounders. Stor tak for det.

Vi skal bringe alle talenter i spil

Ét af formålene med at iværksætte vores Summer-Academy er bl.a. at markedsføre vores økosystem overfor de mange talentfulde kvinder, som vi traditionelt har haft svært ved at tiltrække til vores branche. En opgørelse fra DVCA viser således, at kun omkring fem procent af toppen i kapitalfondsmiljøet er kvinder. Det er for lidt og i erkendelse heraf, har vi søsat vores Summer-Academy i et forsøg på at få flere kvinder til at interessere sig for vores branche så tidligt i deres karriere som muligt.

Men Summer-Academy kan ikke gøre det alene. Også rollemodeller må der til, og dem har vi heldigvis flere af. For nylig bragte Berlingske således nogle artikler med interviews af bl.a. Sanna Suvanto-Harsaae, Rikke Kjær Nielsen og Christina G. Sørensen, som alle slog på tromme for, at kapitalfondsbranchen bestemt også er for kvinder.

Derudover har vores dygtige journalist til denne måneds nyhedsbrev interviewet Christel Piron som er frontfigur i den succesrige danske early-stage-investeringsfond PreSeed Ventures. Christel vil i øvrigt også tale på Summer-Academy om netop, den kunst det er, at tiltrække talent.

Vi ses i foreningen

I et hele taget har vi skudt efterårssæsonen godt i gang, idet vi udover Summer-Academy også kan tilbyde en række nye gå-hjem-møde arrangementer, som vi håber at se jer til. I hvert fald kan I allerede nu godt sætte kryds i kalenderen den 27. august, hvor vi i samarbejde med EY og DanBAN afholder gå-hjem-møde om finansiering af early-stage virksomheder, samt den 11. september, hvor vi i samarbejde med Kromann Reumert, afholder go’-morgen-møde om køb af børsnoterede virksomheder. Se mere under ’arrangementer’. Derudover vil efteråret også byde på lancering af vores årsskrift samt vores årlige topmøde, der traditionen tro afholdes i Nyborg den 12.-13 november.

Med disse ord ønskes I alle velkommen tilbage fra sommerferien – vi håber at se jer til efterårets arrangementer.

Henriette

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.