Skip to main content

ITWatch: Danske kapitalfonde på jagt efter it-selskaber

29. juni 2017

Danske kapitalfonde på jagt efter it-selskaber

9 ud ag 10 danske kapitalfonde vil købe it-selskaber. Så overvældende er svaret fra fondene i en undersøgelse, som venture- og kapitalfondenes brancheforening DVCA har foretaget for ITWatch.

“Jeg er meget overrasket over, at interessen er så stor. Jeg forventede, at den ville være der, men ikke i det omfang,” siger DVCA’s adm. direktør Jannick Nytoft.

Kanp 80 pct. af fondene siger, at de oplever at it-virksomheder er blevet mere interessante som opkøbsemner i løbet af de seneste to år. Den store interesse skyldes, at it-selskaberne har nogle karakteristika, der tiltaler venture- og kapitalfonde.

“Blandt venturefondene er interessen stor, fordi it-selskaberne ofte er skalerbare ud over det normale. Eksempelvis selskaber som Trustpilot,” siger Jannick Nytoft, og fortsætter:

“Blandt kapitalfonde, der ofte jagter mere modne selskaber, er interessen stor, fordi it-selskaberne ofte rummer et potentiale for vækst, fondene kan indfri. Det ser man eksempelvis med EQT’s køb af Sitecore, hvor man vil investere i en global vækst fra fondens side,”

Du kan læse hele artiklen her

.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.