Skip to main content

Nyhedsbrev: Februar 2023

13. marts 2023

Hele Aktive Ejeres nyhedsbrev kan læses her:

En leder af Henrik Sass Larsen, administrerende direktør i Aktive Ejereog Jonathan SH. Nielsen, direktør i Aktive Ejere

Kære medlem af Aktive Ejere,

Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi netop har passeret et-årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine. Vi har måttet vænne os til voldsomme billeder af smadrede boligblokke, folkemordet i Butja og altid forandrede kort over de aktuelle frontlinjer.
 
Vi har dog også skullet vænne os til høje renter, udfordrede forsyningslinjer, omskiftelige energipriser og udfordringer mod den globalisering, der i årtier har tjent dansk handel og erhvervsliv godt.
 
Selvom vores brancheudfordringer blegner i forhold til de menneskelige priser, som nogle må betale, er der altså tale om alvorlige forhindringer for danske virksomheders vækst og fremgang – og især renterne udfordrer flere steder fundraisingsfaserne.
 
Vi oplever det selv med enormt stor GP-interesse for vores kommende Nordic Fundraising Summit, hvor vi for længst har måttet lukke for tilmeldinger for at fastholde den rigtige balance mellem GP’s og LP’s. Alligevel gløder telefonerne og mails tikker løbende ind med forespørgsler på, om der alligevel skulle være en ledig billet. En del er sultne på at få adgang til investorerne.
 
I det marked skal vi passe på, at vi ikke skader os selv unødvendigt. Vi må ikke bare lade stå til, men aktivt værne om de mekanismer, der har så stor betydning for danskernes fremtidige arbejdsliv.
 
På den baggrund har vi været ude og presse på for at regeringen, fagbevægelsen og erhvervslivet sammen indgår en alliance om at skabe vækstmål og tilrettelægge en erhvervspolitik, der adresserer udfordringerne. Det betyder blandt andet, at der skal kigges på, hvordan investorerne trækkes til truget – også i forhold til investeringer i tidlige vækstfaser.
 
Med venlig hilsen
Henrik Sass Larsen og Jonathan SH. Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.